elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dijitalleştirilmiş İlk Elektrikli Araç Fabrikası Açılıyor

Elektrikli araçlar için yeni açılacak olan fabrika dijital eşleştirme özelliği sayesinde ürettiği araçları daha kolay bir şekilde test edebilecek. Tesis yılda ortalama 300.000 araç üretebilecek.



A- A+
05.11.2018 tarihli yazı 4905 kez okunmuştur.
İngiltere’de ilk kez tamamen dijitalleştirilmiş bir elektrikli araç fabrikası kurulacak. Uniti adlı firmanın kuracağı üretim tesisindeki elektrikli araçlar sıfırdan tasarlanacak. Üretimde geleneksel araç çerçeveleri kullanılmayacak. Şirket Endüstri 4.0’ı elektrikli araç üretimine entegre etmekte kararlı görünüyor. Tesis yılda ortalama 300.000 araç üretebilecek.
 

Fabrika aracın her bir parçasını dijital ortamda eşleşme özelliğine sahip olacak. Böylece üretim aşamasında ve çarpma testlerinde araç kolaylıkla test edilebilecek. Dijital eşleştirme sayesinde, bitmiş bir prototip model üzerinde geliştirme yapılmayacak ve ekstra maliyetlerde böylece ortadan kaldırılmış olacak. Dijital eşleştirme yerel pazara ve hava şartlarına uyumlu araçların üretilmesine olanak sağlayabilecek. Böylece, soğuk iklimlerde yer alan ülkelerde kış şartlarına uyumlu arabalar üretilebilecek ve sıcak iklime sahip ülkelerde bu durum gerekmeyecek.
 
İlk zamanlar açıklanan otomobil özellikleri güvenlik, kalite ve gücünü arttırılarak daha fazla güçlendirildi. Böylece aracın fiyatında da artış gözlemlendi. Henüz kesin olmasa da muhtemelen aracın satış fiyatı yaklaşık fiyatı 17.000 $ olacak.
 
Üretilen elektrikli araçların web sitesi veya ortaklıklar ile satılması hedefleniyor. İngiltere’de fabrikayı kuracak olan Uniti adlı firma ABD’de de bir elektrikli araç fabrikası kurmayı amaçlıyor.
 
Kaynak:

Engineering
Forbes

İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.