elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Desigo DXR2 |
Siemens Bina Teknolojileri

BACnet üzerinden gerçekleşen sistem haberleşmesi ile Siemens Bina Teknolojileri Desigo DXR2 ile HVAC, aydınlatma otomasyonu ürün grubuna kompakt bir oda otomasyonu istasyonu ekliyor.



A- A+
30.11.2015 tarihli yazı 9273 kez okunmuştur.
Siemens’in kompakt oda otomasyonu istasyonu Desigo DXR2 ile binalarda verimlilik ve konfor artıyor.

 Yüksek enerji verimliliği ve konfora sahip oda otomasyonu
► Başarısı kanıtlanmış bileşenler sayesinde işlevsellik ve esneklik
► Konfigürasyon ve devreye almanın verimliliği için kolay çalıştırılabilir cihazlar

Desigo DXR2 oda otomasyonu istasyonları, HVAC ve elektrik uygulamaları için yapılandırılabilir, test edilmiş standart uygulamalarla birlikte sunuluyor ve özellikle çalıştırmada kolaylık sağlıyor.

 


Şekil 1: Desigo DXR2 oda otomasyonu istasyonu


Yeni Desigo DXR2 oda otomasyonu istasyonları oda sıcaklığını, havalandırmayı ve iklimlendirmeyi enerji verimliliğiyle otomatize ederken konfordan ödün vermiyor. Aydınlatma ve gölgelendirmeyi kontrol etmek için daha fazla modül eklenebiliyor. Sistem iletişimi BACnet üzerinde gerçekleşiyor; anahtarlar ve sensörler ya da aydınlatma ve gölgelendirmeye yönelik akütatörler gibi alan cihazları, KNX aracılığıyla bağlanıyor. Basit bir araç (ABT Site) gerektiği gibi esnek yapılandırma ve uygulama işlevselliği sunuyor. Devreye alınan DXR2 birçok odaya kolay bir şekilde uygulanabiliyor.



Enerji verimliliği ve konforda mükemmellik sunmak üzere Siemens laboratuvarında geliştirilen bu uygulamalar, EN 15232 veya eu.bac. gibi yaygın olarak kullanılan enerji verimliliği standartlarıyla uyumluluk gösteriyor. Kontrollü ısıtma ve soğutulmuş tavan uygulamaları, hava akışı ve fanlı ısıtıcıları içeriyor. Kapsamlı bir kütüphane, başarısı kanıtlanmış ek uygulamaları çalışmaya hazır tutuyor. İstendiği takdirde kullanıcılar Desigo DXR2 ‘yi ihtiyaç duydukça tüm gereksinimlere uygun olarak esnek bir şekilde adapte edebiliyor.

Kapsamlı Desigo Bütünleşik Oda Otomasyonu (TRA) ürün grubunun bir bileşeni olan Desigo DXR2, aynı zamanda AirOptiControl ve RoomOptiControl gibi TRA enerji verimliliği özelliklerini de destekliyor. AirOptiControl, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinin enerji verimli operasyonlarına bir temel sağlamak için hava akışını optimize ediyor. RoomOptiControl ise bir odadaki gereksiz enerji tüketimlerini tespit ediyor ve oda operatörü biriminde Yeşil Yaprak işaretini göstererek kullanıcıları enerji tasarrufu için teşvik ediyor.


Desigo bina otomasyonu sistemi hakkında daha fazla bilgi için: www.siemens.com/desigo




Kaynak:

 

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar