elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Android Kullanıcıları İçin Güvenlik Tehdidi

Geçtiğimiz yıl en iyi mobil işletim sistemi seçilen Android işletim sistemi kullanıcıları güvenlik tehdidi altında. Son verilere göre kullanıcıların büyük bir kısmı korumasız. Ayrıtılar haberimizde.



A- A+
26.03.2015 tarihli yazı 8480 kez okunmuştur.
Güvenlik firması Palo Alto Networks tarafından hazırlanan rapora göre geçtiğimiz senenin başlarında en popüler mobil işletim sistemi olarak seçilen Android işletim sisteminde güvenlik açıklıkları bulunmaktadır. Söz konusu güvenlik açığı kullanıcı bilgisi olmadan yüklenen bir kötü amaçlı yazılım ile Android uygulamalarını değiştirmek için izin verir.

Google güvenlik açığının tespitinden bir ay sonra Şubat 2014 ‘te bu açıklık ile alakalı bilgi verdi. O zamandan beri Android 4.3 Jelly Bean’den sonra çıkan yeni dağılımlar bir yama ile birlikte geliyor. Buna rağmen Google’dan alınan son verilere göre Android kullanıcılarının yüzde 49.9 ‘u hala korumasız.


Güvenlik açığı uygulamaların kurulmasını sağlayan Android PackageInstaller’ın içinde bulunuyor. Palo Alto Networks’e göre mağazalar aracılığıyla kullanıcılar tarafından indirilen uygulamalardan saldırganların ulaşamayacağı veya değiştiremeyeceği uygulama sayısı sınırlıdır.

Bu durumdan temelde Google Play ve güvenlik açığına karşı yama yapılmış diğer kaynaklar (Amazon AppStore gibi) hariç hemen hemen her app store etkilenir. Kullanıcıların manual olarak indirdiği korumasız uygulamalara ait APK’lar da risk faktörüdür.

Palo Alto Networks’e göre bu güvenlik açığı herhangi bir normal app store dan indirilen bir uygulama ile istismar edilebilir. Söz konusu uygulama zararsız olarak görülebilir ve sadece bu uygulama PackageInstaller ile tetiklendiğinde rolünü ortaya çıkarabilir. Koruması daha az Android sunucuları için eski cihazlara güncelleme yapmak gerekiyor. Fakat bu da güvenliği tam olarak sağlayamaz. Güvenli kalmak için başka yollar denenmelidir.

 



►İlginizi Çekebilir: Siber Saldırı Nedir? | 2. Bölüm


Yeni sürüme sahip bir cep telefonu satın almak dışındaki korunma yollarından bazıları yüklenecek uygulamaların app store’daki son sürümlerini yüklemek, şüpheli kaynaklardan sakınmak ve uygulamaları yükleme konusunda daha dikkatli olunmasıdır. 


Kaynak:


►Betanews

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.