elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Oyun Eldiveni “Infinity Glove” Geliştirildi

Sanal gerçeklik teknolojisinin oyun dünyasında yaygınlaşması ve popüler olması, oyun dünyasını geliştirecek çalışmalara yol açtı. Singapur Ulusal Üniversitesi “Infinity Glove” adını verdiği akıllı oyun eldiveni tasarladığını açıkladı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
28.08.2020 tarihli yazı 6140 kez okunmuştur.
Oyun dünyası sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ile bambaşka bir boyuta erişmiş durumda. VR ekipmanları sayesinde oyunun içinde hissetmeye yeni yeni alışmışken Singapur Ulusal Üniversitesi (NUS), oyunu kontrol edebilecek bir eldiven tasarladı. Oyun eldivenleri bir süredir piyasa da bulunsa da çok sağlıklı değil. NUS ekibi, ultra ince ve son derece hassas olan mikrofiber sensörleri, eldivenin yapılacağı malzemeye dokudu.
 

Bu işlem ağırlık ve esneklikle ilgili sorunlar ortadan kaldırmış oldu ve kullanıcıların basit el hareketleriyle çok sayıda oyun içi kontrolü yeniden oluşturmasına olanak sağladı. NUS ekibi tasarladıkları akıllı oyun eldivenine  “Infinity Glove” adını verdi. Ekip, Sonsuzluk Eldiveni anlamına gelen bu isim için Marvel evreninden esinlendiklerini de belirtti.

NUS Sağlık İnovasyonu ve Teknolojisi Enstitüsü Direktörü Profesör Lim Chwee Teck, "Görevleri el hareketleriyle uzaktan kontrol etme ihtiyacından çok ilham aldık" dedi. Ekip piyasada bulunan mevcut teknolojinin, çok duyarlı olmadığını, kurulumunun çok sıkıntılı olduğunu, kullanıcıların eldiven ağırlığı yüzünden rahatsız olduğunu düşünüyor. Ekip, İnfinity Glove’un hafifliği, esnekliği ve duyarlılığı sayesinde piyasaya yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

 

Infinity Glove, her parmak için bir tane olmak üzere beş adet iplik benzeri sensörle donatıldı. Bu sensörler, hareket eden bir elin üç boyutlu (3B) konumlarını oluşturmak için oyun yazılımıyla etkileşime giriyor. Mevcut prototip 8 saatlik kullanım ömrüne sahip bir lityum iyon pille çalışıyor. Battlefield V gibi video oyunlarında test edilen eldiven, Bluetooth aracılığıyla oyun konsoluna bağlanıyor. Oyun içinde silahınızı ateşlemek için bir tetiği çekiyormuş gibi işaret parmağınızı kıvırıp bu hareketi eldiveninize kayıt ediyorsunuz. Aşağıdaki videoda bu örneği ve eldiveni görebilirsiniz.
 

Ekip Infinity Glove’u video oyunları ile sınırlı tutmak istemiyor. Ekip, eldivenin el rehabilitasyonu için oyun oynayarak kullanılabileceğini ve bu durumun hastaları sürükleyici bir oyun deneyimi yoluyla el egzersizlerine bağlı kalmaya motive edeceğini düşünüyor. Ek olarak, sağlık uzmanları eldiveni hastalarının el hareketlerinin ilerlemesini izlemek için kullanabilir. NUS ekibinin cihazı için sağlık alanı ve video oyunları dışında farklı hedefleri bulunuyor. Ekip, eldivenini sanal gerçeklik, karmaşık oyun ve robotik kontrol alanlarına entegre etmek istiyor. Ekip Infinity Glove'u seri üretmenin yolları üzerinde çalışıyor, ancak hem piyasaya sürülmesi hem de maliyeti için henüz bir tahmine varmadıklarını belirtti.


Kaynak:

► interestingengineering.com
► hardwarezone.com.sg

 
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.