elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Adeta Yüzen Bir Saray Palmer Johnson World

Yatlar geçmişten günümüze kadar hep bir lüks sembolü olmuştur. Ancak Rolls-Royce denizcilik ve Palmer Johnson'ın birlikte üstlendiği yeni bir süper yat projesi olan Palmer Johnson World; var olan standartların üstünde nefes kesici bir yat olacak. Detaylar yazımızda.



A- A+
10.08.2014 tarihli yazı 8494 kez okunmuştur.
Yatlar her zaman lüksün ve rahatlığın sembolüdür. Bununla birlikte bu yat 2015'te tanıtılacağı vakte kadar standartları çok yükseğe çıkarmakta. Şu ana kadar inşa edilmiş en nefes kesici yat olarak tanımlanabilecek Palmer Johnnson World'e gelin bir göz atalım. Bu proje Rolls-Royce denizcilik ve Palmer Johnson birlikteliği tarafından üstlenildi.
 


Bu yat 81 metre uzunluğunda ve dünyanın en ileri ve çevreci deniz teknolojisine sahip olacak. Buzun içinde bile çalışabilirliği yatın bütün çevrelerde faaliyet göstermesine izin veriyor. 12 misafir odası ve 27 kişilik mürettebatla Norveçte şu an inşa halinde. Henüz fiyatı belirlenmedi ancak CNN 150 milyon dolarlık  fiyat biçti.

Palmer Johnson kullanıcılarına sunduğu lükslere sahip bir yüzen saray olarak adlandırılabilir. Mevcut bilgiler çerçevesinde yat sinema, güzellik salonu ve 6 kişilk denizaltı yuvasına sahip. Sahip olacağı termal görüntüleme sistemi sayesinde korsanları tespit edilebilecek ve uzaklaştırılabilecek. Aynı zamada yat sonik silah olarak çalışabilen uzun menzilli akustik araçla donatılacak.
 
4 Rolls-Royce Bergen Marine dizel jeneratör ile yat maksimum 30.5 km/s hızına ulaşabilecek. Yat iç ve dış dizayn ödüllü bir dizayn firması olan Nuvolari Lenard tarafından yapılacak. Ayrıca helikopter pisti ve helikopterin tekneye inişini sağlamak için yapılmış geri çekilebilen, yükselen ve alçalan bir platforma sahip olacak.
 


Yat aynı zamanda değişik özelliklere sahip bir yüzme havuzuna sahip ve geminin helikopter pistine bağlantısı bulunmakta. Yat sahibinin odası yatın mükemmel yapısının üstünde panoramik bir manzarayı ve okyanus manzaralı özel banyoyu barındırıyor. Yat misafirler için büyük bir salona sahip ki burada piyano da bulunuyor.
 


Antreman yapmak isteyenler jakuziyle spor salonunun keyfini çıkarırken, misafirler aynı zamanda yatın plaj bölümünde zaman harcamayı tercih edebilir. Acaba bu yüzen sarayı kim satın alacak!
 
 



Kaynak :

►wonderfulengineering.com
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.