elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows’u Hızlandırmak için 10 İpucu |
2.Bölüm

Bilgisayarınız yavaşlıyor mu? Yapacağınız küçük işlemlerle hiçbir uygulama yüklemeden bilgisayarınızı hızlandırabileceğinizi biliyor musunuz? O halde gelin sizler için tamamını deneyerek uyguladığımız yazımızın ikinci bölümüne bir göz atalım...



A- A+
19.01.2015 tarihli yazı 23774 kez okunmuştur.

 



6) Görsellik için "En İyi Performans"

Belleğimiz yani RAM’imiz düşük kapasiteli ise görsel efektlerimizi kısarak bilgisayarımızın performansını artırabiliriz. Bunun için;

Faremiz ile Bilgisayar’a sağ tıklayıp “Özellikleri” açıyoruz. Oradan Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi “Gelişmiş Sistem Ayarları”na tıklıyoruz.
 


Ardından “Gelişmiş” sekmesinin altındaki Performans ayarlarına tıkladıktan sonra karşımıza gelecek sekmelerden;
 


“En iyi performans için ayarları” sekmesini seçip işlemimizi tamamlıyoruz. Böylelikle görsel efektlerimiz azalacak ve bilgisayarımız bir nebze daha hızlanacak.
 


 
► İlginizi Çekebilir : Windows10 Karşımızda!

 

7) İşe Yaramayan Programları Kaldıralım

Çeşitli programlar yükleriz ve çoğu zaman hiç kullanmasakta bilgisayarımızda yüklü kalarak bilgisayarımızın performansını etkiler. Hiç kullanmadığınız programları yükleme tarihlerine bakarak görebiliriz. Böylelikle işe yaramayan veya kullanmadığımız programları silerek bilgisayarımıza rahat bir nefes aldırabiliriz.

Denetim Masasına gelip “Program Kaldır” sekmesine basalım.
 


Ardından Yükleme Tarihine veya Boyutlarına basarak eskiden kalan programları hatırlayıp ona göre işlem yapabilirsiniz.
 


 

8) Önyükleme'yi Daha Hızlı Yapalım

Birden fazla Windows sürümleriniz varsa ve bilgisayarınız açılırken seçtiğiniz sürüm açılırken varsayılan süre olarak 30 saniye bekletilir. Eğer bu süreyi fazla bulursanız bu süreyi değiştirebilirsiniz.

Başlat menüsünden “msconfig” yazarak karşımıza çıkan pencereden “Önyükleme” kısmından aşağıdaki gösterilen yerden süreyi 5-10-… saniye yapabilirsiniz.
 


 

 

9) Aero’yu Geçici Devre Dışı Bırakalım

Eğer bir tasarım programı, efekt programları ile çalışıyorsanız yani RAM’e ihtiyaç duyan programlarla çalışıyorsanız Aero’yu geçici olarak devre dışı bırakarak bilgisayarınızın RAM’ini daha fazla kazanabilirsiniz.

Örneğin ben 3Ds MAX programı ile tasarım yaparken Aero’yu kapatmak istiyorum. Bunun için o programıma fare ile sağ tıklayıp oradan “Özellikler” sekmesine tıklıyorum;
 


Oradan “Uyumluluk” kısmına gelerek “Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak” tıklayarak ve işlemimizi bitirerek Aero’yu program çalıştığında kapatmayı programı kapattığınızda tekrar açılmayı sağlamış olursunuz.
 

 

10) Tek “Shift” Tuşu ile Çoğaltma

Bir uygulamayı veya internette bir sayfayı açtığınızda bazen yeniden bir tane daha kopyasını açmak isteriz. Windows’un çoğu tuşunda bir özellik gizlidir. O tuşlardan birisi de “Shift” tuşudur. Eğer Shift tuşuna basarak bir internet sekmesine veya bir Word dosyasının görev çubuğundaki sekmesine tıklarsak anında bir kopyası açılacaktır.


Kaynak

►Windows
 
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar