elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft'tan Internet Explorer'a Rakip |
Spartan

Son yıllarda web tarayıcı alanında rakipleri olan Google Chrome ve Mozilla Firefox'tan geride kalan ve İnternet kullanıcıları arasında alay konusu haline gelen Internet Explorer, Microsoft'un bu yeni tarayıcı projesiyle rafa kaldırılabilir. Detaylar haberimizde.



A- A+
03.01.2015 tarihli yazı 9489 kez okunmuştur.
Microsoft, en önemli ürünleri arasında yer alan Internet Explorer'in düşen popülaritesi ve mevcut rakipleriyle yarışamamasından ötürü farklı planlara yöneldi. Son sürümleriyle performans ve görselliği iyileştirilen tarayıcının yaygın düşünceden dolayı yüzü gülmedi. Microsoft da Internet Explorer'a benzer ancak farklı bir isimle piyasaya yeni bir tarayıcı süreceğini açıkladı. Spartan adı verilen tarayıcı, Ocak ayının ikinci yarısında piyasada olacak Windows 10 için de varsayılan tarayıcı olarak yer alacak.
 

 


Bu yeni tarayıcı ile birlikte Internet Explorer'in yeni ürünlerde bulunmaya devam edeceğini açıklayan Microsoft, Spartan'ı varsayılan tarayıcı olarak sunarak tarayıcı konusunda kendisine yeni bir sayfa açmak istiyor. Bir çok kesimin Internet Explorer 12'yi beklerken Spartan adının duyurulması Microsoft'un artık Internet Explorer hakkındaki olumsuz düşünceleri kıramayacağından kaynaklanıyor denebilir.
 

Internet Explorer'ın Düşüşü


Yayınlandığı dönemde piyasada Netscape Navigator adlı tek güçlü rakibine karşı hızla gelişen Internet Explorer, tarayıcı savaşlarında uzun süre zirvede yer aldı. Zamanla yapılan stratejik hatalar, geliştirmelerin geciktirilmesi ve yeni alternatiflerin ortaya çıkması düşüşüne yol açtı. Son yıllarda gerçekleştirilen performans iyileştirmeleri, son kullanıcıların alaycı düşüncelerinin önüne geçemedi.

Web standartlarına uymak yerine kendi kurallarına getiren bir tarayıcı olan Internet Explorer, bu durumu 9. sürüme kadar devam ettirdi. Yine Internet ExplorerWindows işletim sistemine entegre ederek tekelleşmeye gitme, haksız rekabet gibi sebeplerden Microsoft aleyhine kapsamlı davalar açıldı. Bu gelişmelerle Internet Explorer güvenlik konusunda ağır eleştirilere maruz kaldı. Bunun yanında 2006'dan beri Mozilla Firefox ve Chrome'a karşı büyük kullanıcı kitlesi kaybeden Microsoft, kullanıcılara görsellik, hız ve güvenlik açısından yeterli geliştirme sunamadı.

 


21 Ocak'ta Windows 10'u tanıtacak olan Microsoft, etkinlik esnasında Spartan ve merak edilenleri de duyurmuş olacak. Yeni tarayıcının iOS ve Android sistemlerinde çalışıp çalışmayacağı ise bilinmiyor. Özetle Microsoft isim değişikliğine giderek ve görselliğini Chrome ve Firefox'a yaklaştıracağı Spartan'la tarayıcı alanında şansını yeniden deneyecek. 



Kaynak:

►Mashable
►Wikipedia

►Zdnet

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.