elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows10 Karşımızda!

Windows 10' u çıkartarak herkesi şaşırtan Microsoft, Windows 8' e göre bir çok yeniliğe gitmiş. Görünen o ki geri bildirimleri iyi değerlendirerek kullanıcılara sundu. Ayrıntıları sizler için hazırladığımız yazımızda.



A- A+
23.11.2014 tarihli yazı 10426 kez okunmuştur.
30 Eylül 2014’te Amerika’nın San Francisco eyaletinde Microsoft, tanıtım etkinliğinde herkesi şaşırttmayı başardı.  Herkes merakla Windows 9’ u beklerken büyük bir süprize imza atarak yeni işletim sistemi olan Windows 10’u tanıttı. Microsoft' un İşletim Sistemleri Grubu başkanı Terry Myerson bu beklenmedik durumu bizim ürünlerimiz düzenli olarak artan bir bina gibi değil diyerek  daha önce Windows 9’ u tanıtacağını açıklamışken bunu yapmalarının amacını belli etmiş oldu. Kullanıma sunulan Windows 10’ un ön izleme sürümünün önceliği masaüstü PC  deneyimine ağırlık verilecek. Gelecek aylarda Windows geribildirimler ile geliştirileceği belirtiliyor. Final sürümü ise 2015 yılı 2. Çeyreğinde Microsoft Buıld konferansından sonra sunulması bekleniyor. 
 

Hangi Cihazlarda Çalışacak

Microsoft tanıtımı yaparken sadece masaüstü sürümünü kullanıcılarına gösterdi. Fakat açıklamalara göre Windows 10 tablet, akıllı telefonlar içinde kullanılabilecek.

Özlenen Başlat Menüsü Geri Döndü

Windows 8 kullanıcıları en çok Windows 7 de kullandıkları başlat menüsü olsa gerek. Bu özlem Windows 10 da sona erecek. Windows bu hareketiyle ilk defa Vista dan sonra kullanıcıların geribildirimlerini dikkate almış.
 



► İlginizi Çekebilir: Windows Phone Task | Kamera


Yeni menü ile birlikte Windows 7’de kullanıcılarına hizmet veren Başlat menüsü ile Windows 8’deki Başlat ekranının tasarımları harman edilerek kullanıcılara sunulduğu gözüküyor. Masaüstünün tanıdık olduğumuz  Windows 7 tarzında klasik Başlat menüsünde Windows programları ile sık kullanılan programlar yer alırken, Sağ tarafı daha renkli kısım yani Windows 8’in Başlat ekranındaki canlı kutucuklar yer alıyor. Canlı kutucuk özelliği olmasa dahi istediğimiz herhangi bir programı sürükleyerek Başlat menüsünün sağ kısmında bir kısa yol oluşturabilme imkanı biz kullanıcılara güzel bir imkan sağlamış. Microsoft başlat menüsünü özelleştirebilir hale getirerek kullanıcılar menüyü yeniden boyutlandırabiliyor ve isterlerse uzunluk ve genişliğini ayarlayabiliyor.
 


Revize edilen menünün alt bölümünde hem bilgisayar içerisinde, hem de internet üzerinden arama imkanı veren bir çubuk yerleştirilmiş. Bu işlemleri yapabilmek için görev çubuğundan girerek aramalar yapabiliriz.
 


Tam Ekrana Son

Diğer bir ara yüz geliştirmesi tam ekran uygulamaları için olmuş, Windows App Store uygulamaları Windows 8 ile hayatımıza girmişti  Store uygulamalarını kullanılırken   kullanıcılar tam ekranda görmekteydi uygulamaları, Windows 10 ile birlikte bu durum artık ortadan kalkmıştır. Tam ekran özelliğini tamamen kaldırmayan Microsoft tercihi kullanıcılarına bırakmış durumdadır.
 



► İlginizi Çekebilir: Windows Korsana Evet Diyor



Çoklu Görev Özelliği

Microsoft’ un en büyük yeniliği ise Görev Görüntüleme olarak gösteriliyor. OS X ten bildiğimiz Mission Control ekranına oldukça benzeyen uygulamalar, programlar ve masaüstleri arasında kolaylıkla değişim sağlayan bu yeni çoklu görev özelliği kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Microsoft yöneticilerinin bazı Windows 8 kullanıcılarının kafalarının karışmaması gerektiğini Windows 10 da görev kontrol özelliği olduğunu bir uygulamanın açık olup olmadığını ve arasından kolayca istenilen programı seçme imkanlarını sunduklarını dile getirdi. Ayrıca masaüstünüzde çoklu masaüstü yapılandırmaları açık olabilir. Eğer belirli bir görev için ekranda iki uygulama var ise bunları siz nasıl istiyorsanız boyutunu ayarlayabilir (genişlik, boyu vs.) ve diğer uygulamalarla yer değiştirebilirsiniz.
 



Ticari Müşteriler İçin Neler Sunuldu

Microsoft Windows 10 için tüketici yönünden önümüzde ki aylarda bir konuşma yapacağını açıklayan yöneticiler tanıtımda bir kaç husus hakkında bilgilendirme yaptılar.

► Microsoft Windows 10' un Windows 8' e göre daha sezgisel olduğunu belirtirken en son Windows 7 ve 8 kullanıcıların yadırgamayacağını birçok şeyin tanıdık gelip şirket içinde çalışanların kısa sürede uyum sağlayıp verimli işler çıkartabileceğinin sözünü veriyor. Belfiore açıklamalarında şirket çalışanlarının uyum sorunu yaşamayacağının vurgusunu yapmaktadır.

► Müşterilerinin artık daha bilinçli olduğunu fark eden Microsoft müşterilerinin telefon ve tabletlerini yönetme isteği olduğundan Windows 10 un tüm cihazlarda sorunsuz çalışacağını belirtmiştir.

► Belfiore sözlerine geliştiriciler için devam etti ve onlara bir uygulama platformu sunduklarını ve geliştirdikleri bir oyun veya iş uygulamaları ile ilgili programları herkes tarafından görülüp kullanılabileceği evrensel bir uygulama yazma fırsatını verdiklerini duyurdu.
 



► İlginizi Çekebilir: Suda Çalışan Bilgisayar
 

KAYNAK:
►computerworlduk.com

Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar