elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Zaman Tünelinde Yolculuk|
Bugünden 15 Yıl Öncesi Dönemine Damgasını Vuran Teknolojik Ürünler

Teknoloji özellikle son yıllarda önemli ölçüde ilerlemeler gösterdi. Günümüzde üretilen teknolojik ürünlerin boyutları nanometre boyutlarına ulaştı. Teknolojinin bu düzeye gelirken kullanıldığı döneme damgasını vuran ürünlere bir göz atalım.



A- A+
17.03.2014 tarihli yazı 9991 kez okunmuştur.
Dünya tarih kronolojisi incelendiğinde, insanlığın hiçbir dönemde son yıllardakine benzer büyük gelişmeler yaşamadığı görülmektedir. Özellikle teknoloji alanında 20. yüzyıl boyunca kaydedilen gelişmeler geçmiş dönemlerde yaşanmamıştır. Bundan yalnızca 100 yıl önce bir insana gelinen bugünkü teknoloji düzeyi gösterilebilseydi kuşkusuz oldukça şaşırırdı. Hatta 100 yıl önce değil, bundan 15-20 yıl önce bir insana internet teknolojisinden bahsedilse, bunu son derece uzak, hatta ulaşılabilmesi imkansız bir durum olarak değerlendirirdi.
 


Şimdi teknolojik ürünleri kronolojik sıraya koyarsak bugünden 15 yıl öncesine uzanan bir zaman tüneli yolculuğu yapalım.

 


Google Glass (2013)

Giyilebilir teknolojinin ürünü. Google Glass kullanılan teknolojik araçların insan üzerinde giyilerek kullanılan yeni bir teknolojinin kapısını açmış oldu. Moda ve teknoloji nihayet bir araya geldi.

3D Printer (2012)

3D Printer, 3 boyutlu bilgisayar verilerini  somut, elle tutulabilecek gerçek nesnelere dönüştüren bir makinedir. Bu teknoloji geleneksel baskı yöntemleri ile gerçekleştirilmesi mümkün olmayan geometrileri üretebilmektedir.
 

Pro Camera (2011)

İnsanların çılgın maceralarını kaydetmesi için, bu kamera her yerde kullanılabilinir. Eğer paraşütle atlama veya okyanusun derinliklerini keşfetmek isterseniz, Pro Camera ile ile bu anları yakalayabildik.
 
 

iPad (2010)

Tablet bilgisayar kategorisine giriyor. Netbooklar gibi küçük ve taşınabilir bir bilgisayar ama fiziksel bir klavyesi yok, dokunmatik bir ekranı var.
 



Nintendo Wii (2009)

Nintendo Wii, piyasadaki oyun konsollarından en önemli farkı ise oyunlardaki hareketlerin aynısını yapmaya sizi teşvik etmesi, tembellik yapmak yerine eğlenirken fiziksel aktiviteye yönlendirmesidir.


 

iPod Nano (2008)

iPod Nano, Apple tarafından üretilen ve pazarlanan taşınabilir medya oynatıcısı.İpod Nano’dan sonra dinlenilen müzikler her an yanınızda.

 

 

iPhone (2007)

iPhone Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen ilk akıllı telefondur. İPhone’dan önce alışılmış telefonlar sadece konuşma yapmak ve mesaj atmak için kullanılıyordu. iPhone kullanıcılara daha önce mümkün olandan daha çok şeyi yapma özgürlüğü sundu.
 




 İlginizi Çekebilir:  Apple'ın 2014 Planları|iPhone 6 ve iPad Air

 

Playstation 3 (2006)

Günümüzün en popüler oyun konsollarından biri  olan Playstation 3 yeni nesil grafikler ve daha fazla online oyun yetenekleri ile oyun konsollarını yepyeni bir seviyeye taşıdı.
 

 

 

Xbox 360 (2005)

Xbox 360 Microsoft tarafından Playstation 3’ün en büyük rakibi olarak piyasaya sürüldü.

 

 

Razr Phones (2004)

Motorola tarafından piyasaya sürüldüğünde o dönemde iPhone Apple‘ın bugünlerdeki popülerliğine sahipti.
 




 İlginizi Çekebilir: Apple ve Google'dan Sonra Sıra Motorola'da mı?



GPS (2003)

GPS seyahetlerde bulmakta güçlük çekilen adresleri bulmada en iyi rehber oldu.
 



Tivo (2002)

Tivo, televizyon programlarını kayıt etme özelliği ile izleyicilerin yardımına koştu. Tivo sayesinde bir programı kaçırmamak için aceleyle eve gitme derdi ortadan kalktı.

 



WiFi Hotspots (2001)

Hotspotlar halka açık yerlerde kablosuz internet ya da ağ hizmetlerinin sağlandığı yerel alanlardır. WiFi Hotspots ile açık alanlarda da internet kullanılabilme imkanına sahip olduk.

 



Thumb Drives (2000)

Milenyum çağı ile birlikte disketten USB flaş belleklere geçişte ilk adımlar Thumb Drives ile atılmış oldu.
 

 



Kaynak: 

► Wonderfulengineering



Emre İŞCEN


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.