elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Glass Hacklenirse Ne Olacak?

Giyilebilir teknolojinin en popüler ürünü olan ve yakın zamanda satışa sunulan Google Glass, uzmanların müşterilerle sürekli güvenlik açıklarını test etmesi ve çözüm bulmasına rağmen, özellikle Android işletim sisteminden kaynaklanan güvenlik tehditleri sebebiyle kullanıcıları tedirgin ediyor. Hacker’ların yeni hedefi olan Google Glass eğer hacklenirse kullanıcıları ne gibi tehditler bekliyor? Detaylar haberimizde.



A- A+
30.06.2014 tarihli yazı 8556 kez okunmuştur.
Bilgisayar teknolojisinin gelişmeye başlamasıyla beraber ortaya çıkan ve günümüzde son derece tehlikeli boyutlara ulaşan siber saldırıların hedefleri de teknolojinin gelişmesiyle genişliyor.  Son yıllarda özellikle Android işletim sisteminin açıklarından yararlanarak akıllı telefonlara sızmaya çalışan, kullanıcıların SIM kartlarına,  özel dosyalarına, kısa mesajlarına ve fotoğraflarına ulaşarak bunları sanal ortamda yayan, satan ve şantaj malzemesi olarak kullanan hacker’ların yeni hedefleri ise giyilebilir teknolojinin en tanınmış ürünü Google Glass.
 

 

 
Yakın zamanda satışa sunulan Google Glass, her ne kadar büyük bir nimet olarak görülse de güvenlik tehditleri yüzünden kullanıcıları tedirgin etmekte. Özellikle WiFi özelliğinin olması ve Android işletim sistemini kullanması,  Google Glass’ı açık hedef haline getirmekte.  Güncellemelere ve iyileştirmelere rağmen  hala büyük tehditler ve açıklar içeren Android işletim sistemi, bu yönüyle Google Glass’ı da etkilemekte.

 

 
►İlginizi Çekebilir: Köpekler de Google Glass Kullanacak

 
Peki henüz yaygın bir kullanımı olmasa da zamanla milyonlarca insan tarafından kullanması beklenen Google Glass, eğer hacklenirse kullanıcıları  ne gibi durumlar bekliyor? Volkskrant isimli Hollanda gazetesinin haberine göre Google Glass'ın, USB hafıza ile ilgili kodun Glass’a entegre edilmesi veya WiFi üzerinden Google Glass’a erişilmesi ile hacklenebileceği belirtiliyor.  Google Glass’ın hacklenmesi durumunda da kullanıcıların gördükleri her şeyin fotoğrafını hacker’ların istediği gibi çekebileceği ve bu görüntüleri alabileceği de detaylar arasında. Kullanıcılar gözlüklerini kullanmasalar bile hackerlar gözlüğü istediği gibi kullanabilir ve istediği  dosyaları ele geçirebilirler.

 

 
►İlginizi Çekebilir: Giyilebilir SIM Kartlar Geliyor!

 
Google yetkililerinin açıklamalarına göre kullanıcılardan alınan geri bildirimlere ve önerilere göre iyileştirmeler yapılan ve güvenliği sürekli test edilen Google Glass, gün geçtikçe daha fazla insanın eline geçmekte. Şu an 1500 dolardan kullanıcılara satılan ve zamanla yayılması beklenen ürünü ileriki zamanlarda ne gibi tehditler bekliyor merak konusu.
 
 

Kaynak:

Volkskrant
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.