elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Glass’ı Vuracak Yeni Rakip |
Atheer One

Yakın zamanlarda, akıllı teknolojiyi gözlüklere entegre ederek adeta “akıllı gözlükler” kavramını teknoloji dünyasına sokan Google, bu alanda da kendine rakipler bulmaya başladı. ABD’li bir firma olan Atheer Labs, Atheer One adını verdiği yeni ürünüyle henüz çiçeği burnunda olan Google Glass’ı tahtından edebilir.



A- A+
10.03.2014 tarihli yazı 7403 kez okunmuştur.
Teknoloji dünyasında birçok alanda kendini gösteren Google Glass ile bilgisayarlar ve akıllı telefonların yaptığı birçok şeyi dokunmadan yapabilir hale geldik. Android işletim sistemi içeren ve ses komutlarıyla ve parmak hareketleriyle hareket eden bu gözlükler, günlük hayatta bile birçok alanda kullanılabilir, hayatı pratikleştiren portatif ürünler olarak ilgimizi çekmekte. Ancak diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da Google rakipsiz kalmadı. İlk duyulduğu andan beri birçok rakipler duymaya başlayan Google, Atheer Labs ile sert bir rekabete girebilir.

► İlginizi Çekebilir: DevFest'13 İstanbul Google Glass Deneyimi

 
Google Glass ile birçok ortak özelliği olan Atheer One,  elbette kendini öne çıkaran, farklı kılan özelliklere de sahip. Tanıtım filminde de göreceğiniz gibi, çocuklara 3D oyun, animasyon platformlarından çizgi filmlere, 3D ev dekorasyonlarından aynı anda birden fazla kişiyle görüntülü konuşma, video izlemeye kadar birçok özelliğe sahip. Atheer One’ın teknik özelliklerine detaylı bakacak olursak, cihaz Android işletim sistemine sahip ve cep telefonunuzun işlemcisini ve belleğini kullanarak çalışıyor. Etrafına 65 derecelik açı ile görüntü verebilen Atheer One, 1024 x 768 yüksek çözünürlüğe ve 8 megapiksellik 2 kameraya sahip.
 


Jiroskop, İvmeölçer, Pusula, mesafe, kapasitif dokunma ve ışık sensörlerini içeren bu cihaz, sadece 70 gram ağırlığında. Atheer One’ı diğer " akıllı gözlüklerden " farklı kılan bir özelliği de parmaklarınızı kullanarak 3D bir ortamda yönlendirme yapabilmeniz. (Ekran geçişleri, oyunlar oynama, sürükle-bırak vb.) 

 


Android işletim sistemine sahip olan Atheer One, daha şimdiden 1 milyondan fazla uygulamayı desteklemekte. Aynı zamanda AtheerLabs firmasının sitesinden ‘Atheer Sphere’ isimli SDK’ya ulaşarak cihaz için uygulamalar yapabilir, geliştirici olabilirsiniz. Bağlantı olarak Android tabanlı akıllı telefonunuzun işlemcisini ve hafızasını kullananbu cihaz, bu özelliğiyle hoş karşılanmasa da  Bluetooth ve Wifi kullanarak klavye, joystick, başka akıllı telefonlara da bağlanarak ortam ve kullanım zenginliği yaratmakta.
 


Aynı zamanda Atheer Development Kit ile, fiyatı yükselse de daha çok uygulama, rehber ve bug raporlarıyla daha çok geliştirilme ortamına ve özelliğe sahip. Atheer Developer Kit ile geliştiriciler daha stabil ve profesyonel kullanım ve geliştirme ortamına dahil olabiliyor. Henüz ön sipariş aşamasında olan Atheer One’ı 450 dolardan başlayan fiyatlarla sipariş verebilirsiniz ama daha profesyonel kullanım ve geliştirici olarak katkıda bulunmak istiyorsanız Atheer Developer Kit’i ile birlikte 850 dolardan başlayan fiyatlarla ön sipariş verebilirsiniz.

► İlginizi Çekebilir: Sony'nin 2020 Bilgisayar Konsepti


Sonuç olarak, akıllı gözlük veya “Glass” sektöründe cep telefonunuza bağlı olma, onun işlemcisini kullanma gibi olumsuz özelliklere sahip olsa da teknik özellikleri ve özellikle fiyatı açısından başta Google Glass olmak üzere diğer rakiplerinin karşısında avantajlara sahip. Atheer Labs, izleyeceği stratejiler ve geliştirmeleriyle sektörün en önemli temsilcisi konumuna gelebilir.

Kaynak: 

► AtheerLabs.com



Osman Öztürk

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.