elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

LG, Glasstic İle Google Glass'a Rakip Mi?

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknoloji hayatımıza her geçen gün daha fazla giriyor. Peki giyilebilir teknoloji nereye gidiyor? LG akıllı gözlük sektörüne mi adım atıyor? Google ile tanıştığımız akıllı gözlük sektörüne yeni rakip LG mi? LG’nin akıllı gözlüğü ne gibi özelliklere sahip olacak?



A- A+
14.12.2013 tarihli yazı 8909 kez okunmuştur.

Akıllı gözlük hala yeni bir kavram ve birçok şirket bu konuda şapka çıkarmış ve birçok şirkette bu konuda düşünmekte. Google Smart Glass ile bu yeni akımı başlattı. Son patent başvurularında elde edilen bilgilere göre LG firmasının da bu konuda girişimlere başladığı görüyor. Kore merkezli LG firması 14 Kasımda patent başvurusunda bulundu. Başvuruda bu ürünün bir gözlük olduğu biliniyor.


 

LG'nin patent başvurusu

 
 

 İlginizi Çekebilir : Google Glass Ön Sipariş İçin Hazır!

 

Giyilebilir teknoloji şuan çok yeni bir teknoloji ama birçok şirketi heyecanlandırdığı açık LG de bu şirketlerden kuşkusuz. LG Glasstic adındaki patent başvurusu doğrultusunda akıllı gözlük üreteceği düşünülüyor. LG firması Glasstic ile akıllı gözlük üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. LG akıllı ürünler sektörünün giderek yükseldiğinin farkında, akıllı ürünler konusunda ev saat ve gözlükle yetinmeyecek. Bu yüzden akıllı ürünler çalışmalarını geniş sahada yürütüyor.
 



 

 İlginizi Çekebilir : Google Glass'a Bir Rakip Daha Geliyor |Nissan 3E


 

Gözlüğün 2014 yılının sonuna anca yetişeceği söyleniyor. Google bu konuda daha şanslı çünkü Google ürününü 2014’te satışa sunacak. Giyilebilir teknolojinin nereye gideceği merak konusu, Google ile başlanılan bu akım LG'ninde katılmasıyla umut veriyor. Çok yakın zamanda bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojiye sahip olabilme fikri herkesi heyecanlandırıyor.
 


İron man filminden bir kare 

 

 İlginizi Çekebilir : Iron Man Gerçek Oluyor




Kaynak:

phandroid
androidworld




ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.