elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Iron Man Gerçek Oluyor

Milyonlarca hayranı olan Iron Man film serisinden esinlenen Amerikan Ordusu mühendisleri güçlendirilmiş ve teknolojik cihazlarla desteklenmiş bir zırhlı kıyafet üzerinde çalışıyor. Kıyafetin özellikleri haberimizde...



A- A+
25.10.2013 tarihli yazı 21879 kez okunmuştur.
Serinin son filmiyle izleyenleri büyüleyen Iron Man karakteri dünyada milyonlarca hayrana sahip. Teknolojik araçlarla donatılmış bir elbise ve üzerindeki harika araçların tümü elbiseyi giyen kişiye inanılmaz özellikler katıyor.
 
Bu kıyafetten ilham alan Amerakan Ordusu mühendisleri Hafif Taktiksel Saldırı Elbisesi'ni geliştiriyor. Elbise bazı insan üstü yetenekleri kullanıcıya sağlarken, insanların var olan yeteneklerini geliştirmek amacıyla tasarlandı. Kıyafet gece görüşü, güçlendirilmiş hareketler ve en önemlisi mermilerden korunma özelliklerini taşıyor. Ve her geçen gün geliştiriliyor. Yani yakında vurulma korkusu olmadan mermilerin üzerine yürüyen askerler görmek mümkün.
 


►İlginizi Çekebilir: Iron Man 3 Nasıl Mı Yapıldı?
 
Her bir kıyafette özel küçük birer bilgisayar olacak ve bu bilgisayar belirli durumlara gerçek zamanlı cevap verecek bu da kullanıcıya gelişmiş bir farkındalık sunacak. 

 

Hareketleri Kısıtlamayan Sıvı Zırh

Elbisede MIT 'de geliştirilen özel bir sıvı zırh kullanılacak. Bu sıvıyı katı ve dayanıklı bir zırha dönüştürmek için elektromanyetik alan yada akım uygulanması gerekiyor.
Kıyafetteki bilgisayar tehlikeyi algılanığında sıvıya milisaniyeler içinde elektromanyetik alan yada akım uygulayacak böylece sıvı kurşun geçirmez bir zırha dönüştürecek. Bu kolay hareket edebilmek adına çok önemli çünkü klasik zırhlar hareketleri önemli ölçüde kısıtlıyor.
 
 
 
Bunun dışında derinin üzerinde duran bir panel sayesinde vücut sıcaklığı, nem seviyesi ve kalp hızı algılanacak. Bu veriler değerlendirilerek durum tespiti yapılması sağlanacak  ve yaşam destek ünitesi sayesinde oksijen oranı, sıcaklık değerleri ayarlanabilecek. 
 
 


 
Kaynak:

►Wonderful Engineering

 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.