elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mobil Uygulama Geliştirmenin Kolay ve Yerli Yolu |
Smartface

Mobil uygulama geliştirmek mobil cihazların hızla arttığı günümüzde çok popüler hale geldi. Mobil uygulama geliştirme ile ilgili kurslar ve dökümanlar hızla artarken mobil uygulama geliştirmeyi kolaylaştıracak yeni araçlar da duyuruluyor. Bunlara bir Türk şirketi olan Smartface 'de eklendi. Smartface geliştirdiği mobil uygulama geliştirme platformu AppStudio 'yu ücretsiz olarak sunuyor.



A- A+
18.04.2014 tarihli yazı 15210 kez okunmuştur.
Genel merkezi San Francisco’da, Ar-Ge merkezi ise İstanbul’da bulunan Türk şirketi Smartface, AppStudio adlı mobil uygulama geliştirme platformunu duyurdu. AppStudio sayesinde ayrı ayrı platformlarla Android uygulaması yazmak için Java bilmeye ya da iOS için Objective-C öğrenmeye gerek kalmadan mobil uygulama geliştirilebiliyor.

Android ve iOS işletim sistemi ile çalışan tüm cihazlara tek bir platform kullanarak çok fazla kodlama bilmeden kolay bir şekilde uygulama geliştirme imkanı sunan AppStudio ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Android ya da iOS cihazlara yönelik uygulamalar geliştirmek için, görsel tasarımını WYSIWYG (What You See Is What You Get - Bilgisayarda göründüğü gibi çıktı üreten) editör ile kolayca hayata geçirmek ve sadece JavaScript kullanarak bu tasarımı programlamak yeterli. Bunun dışında Java ya da Objective-C bilmeye gerek yok.

 

Smartface AppStudio Native Uygulama Üretiyor 

AppStudio ile geliştirilen uygulama, platform tarafından Android ve iOS cihazlarda sorunsuz olarak çalışacak şekilde, native uygulama özellikleri ile paketleniyor. Böylelikle, yazılım geliştiricilerin farklı işletim sistemleri için farklı kodlama ve optimizasyonlar yapmalarına gerek kalmıyor.

Geliştirme süreci sonunda Android için .apk, iOS için .xcodeproj uzantılı mobil uygulamalar otomatik olarak üretiliyor. Üstelik AppStudio geliştirme ortamı mobil ve tablet deneyimlerini de kapsıyor. Geliştirdiğiniz uygulamaları aynı anda iOS ve Android cihazlar üzerinde test ve debug etmenize olanak sağlıyor. 

 

Mobil Uygulama Geliştirmede Yeni Tercih

Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, Gear, Glass gibi ekran boyutları ve teknik özellikleri farklı çok sayıda cihazın hepsinde birden çalışabilecek uygulamalar geliştirmek için Smartface AppStudio en yeni, en hızlı ve en gelişmiş yöntemi sunuyor. Mobil uygulama geliştirmek için harcanan zamanın çoğunu alan tasarım işlemi, platformun WYSWYG tasarım editörü ve kullanılmaya hazır entegre bileşenleri ile kolay ve pratik bir süreç haline geliyor.

 

 

Smartface AppStudio ile Hemen Geliştir!

Smartface AppStudio’yu indirmek, uygulama geliştirmek ve mağazalara göndermek ücretsiz. AppStudio platformu Smarface.io adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. AppStudio’ya ile ilgili kaynaklara ve cevaplara developers.smartface.io adresindeki Geliştirici Merkezi’nden ulaşılabiliyor.



Kaynak:

Smartface.io

 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.