elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nüfus Cüzdanlarımızda Artık Akıllı Oldu!!

Gün geçtikçe hayatımıza akıllı ürünler çoğalmaya başladı. Peki hemen hemen her cihazımız akıllı neden akıllı bir kimlik kartımız olmasın? Akıllı kimlik kartlarımızın faydaları neler? Akıllı kimliğimizle ne gibi işlemler yapabileceğiz? Bu soruların cevapları hepsi bu yazımızda..



A- A+
14.12.2013 tarihli yazı 9042 kez okunmuştur.
1928 yılından beri bize resmi bir varlığımızın göstergesi olarak o zamanda kullanılan adıyla kafa kağıdı şimdiki ismiyle ise nüfus kağıtları hayatımıza girdi. 1976 da ilk kez kadın ve erkek cinsiyetine göre pembe ve mavi renkte kullanılmaya başlandı. 2000 yılından bu yana ise TC kimlikli nüfus kağıtlarını kullanıyoruz. 1928’den bu günümüze kadar nüfus kağıtları beş defa değişti.
 
 

TÜBİTAK tarafından geliştirilen “Akıllı Kimlik” adıyla yeni nüfus cüzdanlarını kullanmaya çok az kaldı. 2009 yılında pilot il olarak seçilen Bolu’da akıllı kimlik uygulanmaya başlanmıştı. akıllı kimliklerin sahip olduğu çip sayesinde daha güvenli denetim sağlanacak ve hayatımızı daha da kolaylaştıracak.2009 yılında başlayıp 2010 Kasım ayında biten uygulama sonrasında akıllı Kimliklerin ülke çapında kullanılmasına karar verilmiştir. Akıllı Kimliklerin 2014 yılı ilk çeyreğinde dağıtılması planlanıyor.
 


► İlginizi Çekebilir: Akıllı Yüzük |Smarty Ring


Akıllı Kimliklerin Sağlayacağı Faydalar!
 


Usulsüzlük, yolsuzluk ve malî kayıplar milimize edilecek.
Elektronik Kimlik sayesinde başka kart veya belge taşınmasına gerek kalmayacak.
E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişilebilecek.
T.C. Kimlik No uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecek. 
Yenilenme çalışmaları süren ehliyetlerin Elektronik kimlikle birleştirilmesi henüz araştırılma aşamasında, eğer Akıllı Kimlik ile birleştirilirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.