elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot Yılan Hayat Kurtaracak

Yılan şekline sahip robot ile artık felaket yerlerine ulaşım daha kolay olacak. Robotun zorlu arazilerde ve kurtarma ekibinin ulaşamadığı durumda hayatta kalan kişileri kurtarabileceği düşünülüyor.Detaylar yazımızda.



A- A+
28.10.2018 tarihli yazı 5916 kez okunmuştur.
Kyoto Üniversitesi ve Elektro-Haberleşme Üniversitesi'nden Japon araştırmacıların tasarladığı yılan şekline sahip siyah robot merdivene tırmanabilecek kadar çevik özelliklere sahip ve şekil değiştirebiliyor. Araştırmacılar, yılan şeklindeki robotun kıvrılması ve tırmanması için yeni özellikler kazandırdıklarını ve parçaların bağlantılarının pürüzsüz bir yüzeye sahip olunacak şekilde oluşturulduğunu açıkladılar.
 


►İlginizi Çekebilir: Robot Denizanası Geliştirildi

Robotun hareketini sağlayan sistem, bir iskelet sistemindeki eklemler ve kalpteki pektinat kasları örnek alınarak yapıldı. Böylece robot kolaylıkla şekil değiştirebiliyor. Robotun hareketleri uzaktan bir kontrolör ile kontrol ediliyor.
 
 

►İlginizi Çekebilir:Robot Yılan Balığı:Envirobot

İspanya’da gerçekleşen 2018 IEEE/RSJ Uluslararası Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansı'nda tanıtımı yapılan robotun hayatta kalanları arama ve bulma ekibine dahil olup maden göçüğü gibi felaket bölgelerine ulaşmada kullanılması bekleniyor. Robotun tasarımı sayesinde felaket durumlarında kurtarıcı ekibin tırmanamadığı veya gidemediği bölgelere ulaşılabilecek ve yetkililere haber verebiliecek.
 

 

Kaynak:

Engadget
Popularmechanics

İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.