elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

PELSAN Çalışan ve Paydaşları
"11. Ekonomi Semineri"nde Buluştu

Türk aydınlatma sektörünün lider üreticilerinden biri olan Pelsan Aydınlatma, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ekonomi Semineri'nin on birincisini 25 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Maslak Sheraton Hotel'de gerçekleştirdi.



A- A+
31.01.2014 tarihli yazı 11171 kez okunmuştur.
Pelsan Aydınlatma tarafından 2002 yılından beri çalışan ve paydaşlarını güncel ekonomik ve sektörel gelişmelerle ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “11.Pelsan Ekonomi Semineri”nde  İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, “2013 Yılının Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi ve 2014' e Bakış” konulu sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Alkin' in 2014' de Türkiye ve dünya ekonomisindeki muhtemel gelişmeleri yorumladığı seminerde tüm katılımcılar, dolar, euro ve lira paritelerinin yıl içerisindeki seyri, yıl sonu enflasyon beklentisi, Türkiye Ekonomisi' nin büyüme performansı, Türkiye imalat sanayinin Çin, Amerika ve Euro bölgesi ile farklılıkları gibi konularda bilgi sahibi oldular. 
 
 
 


Pelsan Aydınlatma üst düzey yöneticileri ve çalışanlarını Türkiye' nin çeşitli bölgelerinden gelen paydaşları ve sektör temsilcileri ile buluşturan seminerde, Pelsan Yönetim Kurulu Başkanı M. Reşit Göğüş “11.yıldır düzenli olarak hayata geçirdiğimiz Ekonomi Seminerleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen paydaş ve çalışanlarımızı  ülkemizin ekonomik durumu ve sektördeki gelişmelerle ilgili bilgilendirmekten mutluluk duyuyoruz.  Ayrıca, bugün 2014 yılında inşaatına başlayacağımız yeni fabrikamızla yüzde yüz Türk mühendis ve işçisinin Türkiye’de ürettiği ürünlerle dünya markaları liginde ülkemizi temsil etme hedefimize bir adım daha yaklaştığımız müjdesini sizlerle paylaşmaktan da büyük gurur duyuyorum.” dedi.
 
 
 

Seminer, satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Göğüş' ün sunumuyla devam etti. Göğüş sunumunda, üniversitelerle yaptıkları işbirliği projelerini, konvansiyonel ve led AR-GE departmanlarını birbirinden ayırdıklarını, Tübitak ile birlikte yürüttükleri yeni ürün geliştirme projelerini, genç mühendislere verdikleri önemi ve PMTP (Pelsan Management Trainee Program) sayesinde üniversitede okuyan öğrencileri öncelikle yarı zamanlı olarak bünyelerine katarak, Pelsan' ın gelecek dönem yönetici adaylarını yetiştirdiklerini belirtti.