elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mimarlar İçin En İyi 7 Program

Birçok mühendisin projeleri için kullanması gereken özel programlar olduğu gibi mimarların da ihtiyaçlarını gideren, güçlü ve çok fonksiyonlu programlara ihtiyaçları vardır. Piyasada birçok çizim ve 3D modelleme programı olsa da mimarların en çok kullandığı ve ihtiyaçlarını gideren en iyi programları sizler için derledik.



A- A+
10.07.2014 tarihli yazı 332896 kez okunmuştur.

3D Studio Max

Birçok mühendisin kullandığı bu program, mimarlar için de ideal bir program. Autodesk firması tarafından geliştirilen 3D Studio Max, sürekli yenilenen ve güncel tutulan, eklenti desteği yüksek ve Material Editor'u gelişmiş olan popüler 3D modelleme programlarından biridir. Mimari tasarımlar için duvar, kolon, kapı, pencere ve merdiven gibi eklentileri kolayca eklemek, ölçülerini belirlemek ve düzenlemek mümkündür. Ayrıca yüzey modelleme gibi teknikler de bulunmaktadır.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Ücretsiz PCB Çizim Programları

 

Blender 

Tamamen ücretsiz, özgür ve açık kaynak kodlu bir 3D modelleme programı olan Blender, Windows dışında Linux ve Mac OS işletim sistemlerinde de çalışabilen bir programdır. Birçok eklenti desteği olan ve açık kaynak kodlu olduğu için sürekli katkıda bulunulan program, mimari çizimler için de son derece pratik bir 3D modelleme programlarından biri.
 
 

AutoCAD

Autodesk firmasının geliştirdiği bir diğer çizim programı AutoCAD, mühendisler ve mimarlar tarafından en çok kullanan programlardan biri. Vektör tabanlı olan program, teknik çizim, tasarım ve modelleme programı olup, ayrıca mimarlar için AutoCAD Architecture isimli özel sürümü de bulunmaktadır. Son olarak Mart 2014'te AutoCAD 2015 sürümü çıkmıştır. 
 



►İlginizi Çekebilir: AutoCAD Dersleri 1 |Elektrikport Akademi

 

ArchiCAD

Graphisoft tarafından mimarlar için üretilen 3 boyutlu bilgisayar destekli tasarım programıdır. Apple bilgisayarları için üretilmeye başlayan program daha sonra Windows platformu için de üretilmiş, Türkçe desteği bulunan, birçok fonksiyon ve modülü olan kullanışlı bir mimamri çizim programıdır. Ayrıca Türkçe kullanım kitabı ve eğitim merkezileri de bulunmaktadır.
 
 

Allplan

Allplan programı, mimari projeleri, çizimleri ve görselleri kısa sürede ortaya çıkarmanıza ve sunum haline getirmenize yardımcı olan 3D modelleme ve mimari çizim programıdır. Çok sayıda yapı bileşenleri içeren program, yapı maliyeti hesaplaması, görselleştirme, renklendirme ve kolay öğreniminin olması programı mimarlar için ilgi çekici yapan özelliklerden bazıları.
 
Maya
 

Autodesk firmasının bir diğer ürünü olan Maya, Windows, Linux ve Mac OS işletim sistemlerinde çalışabilen, grafik tasarım ve animasyon programıdır. Tasarım ve görsel efekt olarak geniş bir program olan Maya, mimarlar tarafından da kullanılmakta olup, eklenti ve script desteği çok olan bir programdır. Ayrıca, program için internet üzerinden birçok eğitim materyali ve destek bulabilirsiniz.
 
Sketchup
 
Sketchup, mimarlık, mühendislik, animasyon, film yapımı, oyunlar ve 3 boyutlu modellemeler için kullanılabilen çok geniş bir modelleme programıdır. Önceleri Google tarafından üretilen program daha sonra Trimble tarafından satın alınmış, kullanımı kolay bir arayüze sahip olup, 2013 sürümüyle diğer 3D çizim programlarının da dosyalarını açabilir  ve geliştirilebilir hale gelmiştir. 
 



 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar