elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Giyilebilir SIM Kartlar Geliyor!

Giyilebilir teknolojinin günden güne geliştiği teknoloji dünyasına bir büyük katkı da Japon firması Docomo'dan geldi. Cep telefonu kullanımını değiştirecek yeni SIM kart teknolojisi üzerine çalışan Docomo, SIM kartını fiziksel olarak takma mecburiyetinden kurtaracak bir mühendislik harikasına imza atmaya hazırlanıyor.



A- A+
14.06.2014 tarihli yazı 11041 kez okunmuştur.
Giyilebilir teknoloji ile akıllı saatler, yüzükler ve elbiselerin yaygınlaşmaya başladığı teknoloji dünyasında, bir yenilik de Japon firması Docomo'dan geliyor. SIM kart teknolojisi üzerine çalışmalarını sürdüren ve henüz prototip aşamasında bulunan Docomo, SIM kartları fiziksel olarak takma gereksinimini ortadan kaldıracak olan ve giyilebilir teknoloji ile özellikle akıllı saatlerle uyumlu çalışan telefonlar için büyük bir yenilik olarak görülüyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Yeni Nesil Teknoloji:Nano SIM Kartlar
 
 
Kredi kartı büyüklüğünde olan ve SIM kart yuvası, Bluetooth ve NFC özellikleri bulunan bu cihaz ile Bluetooth bağlantısını kullanarak cep telefonu, tablet, akıllı saat ve bilgisayar gibi farklı platformlarla eşleştirilerek istediğiniz platform üzerinden SIM kart bilgilerinize ulaşabilir ve arama yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu cihaz ile, NFC teknolojisinin yeteneklerini de kullanabilirsiniz.
 



►İlginizi Çekebilir: GSM Nasıl Çalışır?
 

 
Ayrıca bu taşınabilir SIM kartınız ile kimlik, şifreler ve bilgilerinizi saklayabilir, böylece online alışveriş yaparken, diğer sitelere erişirken, bilgilerinizi bilgisayar ve diğer eşleştirilmiş cihazlardan alabilirsiniz. 
 



►İlginizi Çekebilir: Programlanabilir Saat
 
 
Ürünü piyasaya sürmeden önce ürün için anahtar teknolojiler, fonksiyonlar ve uygulamalar geliştirmeye devam edeceğini belirten Docomo, SIM kartları aynı zamanda akıllı televizyonlar, müzik çalarlar ve araç içi sistemlere de bağlamak için çalışmalarını devam ettirmekte. Henüz prototip aşamasında olan ve akıllı saat geliştiren Samsung, LG, Sony gibi firmaların yakından ilgineceği bu cihazın piyasaya çıkış tarihi henüz bilinmiyor. 


 
Kaynak: 
 
TheRegister
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.