elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bir Mühendis Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?

İnternetin meyvesi olan sosyal medyayı çok fazla kullanmaktayız. Peki Sosyal medyanın günümüzdeki yeri ve önemi nedir? Genç bir mühendis sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Olumlu ve olumsuz yanlarına beraber bakalım.



A- A+
09.12.2014 tarihli yazı 10755 kez okunmuştur.
Sosyal medya artık kendi reklamımızı yaptığımız ağlardır. Kendi markamızı kendimiz oluşturmaktayız. Her iyi ya da kötü haber o kadar hızlı yayılıyor ki, bunu kendi lehimize döndürmeliyiz.
 


►İlginizi Çekebilir : Bir Mühendis Adayı Kendini Nasıl Geliştirebilir?



Günlük hayatımızda duygularımızı twittera yazdık, resimlerimizi instagrama koyduk, haberlerimizi de facebookta paylaştık, swarmda check-in yaparak nerede olduğumuzu da belli ettik.
 
 
 
Bunları yaptık ama hala mühendislik kimliğimiz için birşeyler yapma vakti gelmedi mi? Artık iş alımlarında kişilerin sosyal medya hesaplarına da bakıldığını biliyor muydunuz?
 
 


1) Facebook için;
 
Öncelikle her türlü etkinliklerin duyurusunu yapmalıyız. Faydalanacak çok kişi çıkacaktır. Mühendislik ekip işidir o yüzden bireysel düşünmeden önce "Arkadaşlarım ile ne gibi etkinliklere katılabiliriz?" düşüncesine sahip olarak paylaşımlarda bulunun. Bu paylaşımlar sizin için "sosyal kişi" unvanını oluşturacaktır. Hiç bir haber ve gelişmeden de geri kalmamınızı sağlayacaktır. 
Siyasi içeriklerimizi de azaltmak gerekir.Sizi siz yapan değerlerden vazgeçmeden dozunda yorumlar ve yazılar yazmalıyız. Sonuçta facebook üzerinden ülkeyi kurtarmayacağız. Teknolojiye, bilime yaptığınız katkıyla ülkeyi kurtarabiliriz.
 

 
2) Blog için;
 
Blog yazılarınız duygu iniş çıkışlarınız yanı sıra mühendislik konuları, araştırmalarınız ile ilgili olmalıdır. Bu gerçekten sizin mühendislik kimliğinizi ortaya çıkaracaktır. Gerçekçi olmak gerekirse çoğumuz, duygu iniş çıkışlarımızı yazarak PUCCA gibi çok satanlar listesinde yer alamayacağız. En iyisi biz mühendislik kimliğimizi geliştirmeye bakalım. Öğrendiğinizi uzun yazmak sizin araştırma, yazma ve öğrenme isteğinizi arttıracak. Siz farkında olmazsınız yazılarınız beğenilmiş olabilir. Ve sizin için güzel kapılar açılabilir.
 


İlginizi Çekebilir: Nasıl Daha Verimli Oluruz ?


3) Twitter için;
 
Twitterdaki paylaşımlarımızda ise küfür ve argo kelimeler yazmayın. Belki beyler futbol muhabetlerini de biraz azaltabilir. İleri bir zamanda karşınıza çıkarsa utanmayacağınız şeyler yazmalısınız. Duyurularımızu burdan da yapabiliriz. Kişisel reklamınızı yapmak twitter üzerinden de çok hızlı olmakta. Size faydalı olacak kişileri twitterdan takip edin. Attığınız tweetlerle kendi farkınızı belli etme imkanınız olacaktır. 
 


4) Instagram için;
 
Burda da basit yaratıcı fikirler ortaya çıkaracak, farklı resimler paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda instagram üzerinden yapılan satışlar, ilginç bilgiler ile son zamanlarda takipçi arttıran binlerce belki onbinlerce sayfa var. Sizinde yapabileceğiniz bu tarz farklılıklar neden olmasın?
 

 
Tabi ki arkadaşlarınızla çekilmiş komik resimler, saçma tweetler olabilir. Zaten insanız, gerçekçi olmakta gerekir. Ancak ileride karşımıza çıkacağını unutmadan paylaşımlarda bulunalım. 

5) Linkedin;

Linkedin ise kariyerinizde kendi farkınızı gösterebileceğiniz büyük bir sosyal ağdır. İş hayatınızda emin olun çok faydası olacaktır.
 

 
Şimdi kendimizi silkeleyip, çeki düzen verelim. Kendimizi markalaştıralım.


Kaynak:
►Kişisel notlar
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.