elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Facebook'tan Otomatik Fotoğraf İyileştirme Özelliği

Sosyal medyadan sürekli bir fotoğraf paylaşımı halindeyiz. Peki çektiğimiz fotoğrafları olduğu gibi mi paylaşıyoruz yoksa filtrelemeler ile çektiğimiz fotoğrafları olduğundan daha güzel hale getirmeye mi çalışıyoruz? Filtreleme sorununa cevap niteliğinde Facebook'tan yakın zamanda bir eklenti geldi. Yazımızın devamında bu eklentiyi değerlendireceğiz.



A- A+
19.12.2014 tarihli yazı 12621 kez okunmuştur.
Profesyonel fotografçılar değiliz ancak hepimiz fotoğraf çekiyoruz. Çoğunlukla gölge ve ışık efektlerinden yararlanıyoruz. Bu efektlerle fotoğraflarımıza manuel filtrelemeler yapmış oluyoruz. Facebook bu günden itibaren sizi bu uğraştan kurtarıp bu filtrelemeleri otomatik olarak yapıyor. Şimdilik sadece iOS sistemlerde çalışan bu yeni eklenti yakında Android kullanıcıları için de gelecek. Işığı, gölgeyi veya ayarlamak istediğiniz netliği kendiniz kontrol edebileceksiniz veya fotoğrafınızın orijinal haliyle de koruyabileceksiniz.
 



İlginizi Çekebilir: 
iPhone 6 Ütülenirse Ne Olur?

 
Eklenti ile çok daha hızlı şekilde aydınlık ve net fotoğraf paylaşabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğraflar için harcayacağınız dakikalardan kurtulup kısa süre içerisinde işinize geri dönebileceksiniz.
 

 
Facebook ve diğer sosyal ağ uygulamaları fotoğraf paylaşımı adına kendi içlerinde bir savaş halindeler. Kazananın ödülü ise tabi ki de aktif kullanıcı sayısı olacaktır. Bu nedenle Twitter filtreleme sistemini henüz yeniledi, Snapchat iki farklı filtreyi aynı anda kullanabilme imkanı sunup çift filtreleme özelliğine başladı, Instagram beş yeni filtre ekledi, Google+ bir yıl önce benzer otomatik fotoğraf iyileştirme özelliğini ekledi.
 
Önceden fotoğrafınızı Facebook’a telefonunuza yüklediğinizde düzenlenmemiş fotoğrafınızı görüyordunuz. Sizi Facebook’un kendi filtrelerine yönlendiriyordu ki bu filtrelerle uğraşmak oldukça zaman alıyordu. Sırf bu yavaşlık ve kolay olmayan kullanım için Facebook’u terk edebilirdiniz. Şimdi fotoğraflar otomatik olarak düzenleniyor. Ancak yine de hızlıca ton efektleriyle kendi düzenlemelerinizi manuel olarak yapma olanağı da sunuyor.
 



İlginizi Çekebilir: Dokunmatik Ekranlar Nasıl Çalışır

 
Bu özellik telefonun ekranına bakmak yerine o anı gözlerinizle tecrübe etmek istiyorsanız yardımcı olacaktır. Eğer Facebook yaşamımızı bölmeden fotoğraf paylaşabilirse ilgimizi çeken bir şey gördüğümüzde en çok seçtiğimiz uygulama olabilir.



Kaynak:

►Techcrunch



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.