elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Beden Dilimizin Verdiği Mesajlar Nelerdir?

Mühendislik; hırs, ego, azim, başarı... gibi unsurları en çok barındıran meslek grubudur. Peki biz kendimizi nasıl ele veriyoruz? Karşımızdakine ne kadar güvenebiliriz? İş alımlarında beden dilimizle neler söyletmeliyiz?



A- A+
18.12.2014 tarihli yazı 12519 kez okunmuştur.
İnsanların birbirlerinden aldıkları enerjinin temel unsurlarında beden dili yatar. Bazı insanları ilk gördüğümüzde severiz ya da beynimiz tehlikeli sinyalini alır. İş alımlarında ise bazı insanlara "kısmeti çok açık" denir. Ancak bunların altında yatan temellerde kesinlikle beden dili vardır.
 
1) Ellerin açık olması
 
İnsanların ellerinin açık olması samimiyettir. "Gizlediğim bir şey yok" mesajını verir. Bir köpeğe bile avuç içinizi göstererek yaklaştığınızda köpek hırlamaz. Sizin samimiyetinize inanır. Siyasetçilerde açık ve net olduklarını göstermek için kollarını ve avuç içlerini açarak konuşma yaparlar. 
 

 
Saat reklamlarından saatlerin neden 10:10'a ayarlı olduğunu düşündünüz mü? Cevabı ise beden dilinin makinelere uyarlanmasında saklıdır. El ve kolların açık olmasını simgelemesindendir. Böylece müşteriye pozitif enerji vererek beğenisini sağlar.
 


►İlginizi Çekebilir : Bir Mühendis Adayı Kendini Nasıl Geliştirebilir?



2) Dudakların inceltilmesi
 
Evet ilginçtir ancak insanların konuşurken dudaklarının aldığı şekil karekteriyle ilgili ipuçları verir. Karşınızdaki konuşurken eğer dudaklarını incelterek konuşursa muhtemelen karşınızda sinsi birisi vardır. Yaratılıştan ötürü olan dudak inceliği değil, konuşurken istemsiz dudaklarını içeriye doğru çeken kişiler için geçerlidir. Bunun farkedilebilmesi zordur ancak dikkat ettiğinizde bir süre sonra anlayacaksınız.
 


3) Aynı hızada yürümek
 
Eğer biriyle yolda yürürken konuşuyorsanız aynı hizada yürümeniz karşı tarafa değer verdiğinizi ve konuştuğu konuya saygı gösterdiğinizi gösterir. Önden yürümek ya da bilerek geride kalmak karşı tarafa saygısızlıktır. Eğer bu hatayı sürekli yapıyorsanız sizde bir süre sonra saygısızlık göreceksiniz.
 


4) Yüz ile oynamak
 
Yalan söyleyen ve birşeyler saklamak isteyen insanlar yüzleriyle çok fazla oynarlar. Bunun açıklaması ise insanların psikolojileri yalan söylemek istemediği için elleriyle bunu tutmaya, saklamaya çalışır.
 


►İlginizi Çekebilir : Nasıl Daha Verimli Oluruz?
 

5) Göz teması
 
Karşınızdakiyle kurduğunuz göz teması gösterdiğiniz değeri belli eder. Dikkatli dinlediğnizi gösterir. Göz temasından kaçınma gerçek anlamda bir özgüven eksikliğidir.
 


6) Hızlı konuşma
 
İnsanların hızlı konuşması olduğundan farklı şekilde görünmek istemesine işarettir.
 


 
7) Haldun Dormen duruşu
 
Bu duruş ile "ben herşeyi biliyorum." mesajı verilir. Nerede kullandığınız çok önemlidir, sizi küçük duruma düşürebilir riskli bir harekettir.
 


8) Kolların bağlı olması
 
Kollarımızın bağlı olması iletişime kapalı olduğumuzu gösterir, ilkokulda söylenildiği gibi "çiçek" olmuyoruz. Aynı şekilde ayaktayken ayaklarımızında kapalı olması iletişime kapalı olduğumuzu gösterir.
 

 

Bir kaç tüyo ile belki etrafımızdaki tehlikelere karşı dikkatli davranabiliriz. Eee mühendislikte ipuçlarına ihtiyaçlarımız olucak.

Kaynak:
►Kişisel notlar
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.