elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2018'de Dünya Nüfusunun Yarısı Çevrimiçi

eMarketer firması yakın bir zamanda ülkeler arası internet kullanımını gösteren bir liste hazırladı. Gelin beraber yapılan bu listeyi inceleyelim ve ülkemizin bu listede kaçıncı sırada yer aldığını görelim...



A- A+
22.11.2014 tarihli yazı 7953 kez okunmuştur.

Yapılan analizlere göre internet yakında daha da kalabalık bir hal alacak Piyasa araştırma firması olan eMarketer in açıkladığı yeni bilgiye göre, 2015 de interneti aktif kullananların sayısı 2.89 milyara ulaşacak. Buda dünya popülasyonunun %42.4 üne eşit oluyor. Aynı zamanda bu rakam bir yıl içinde olacak %6.2 lik bir artışa tekabül ediyor. Dünya çapında ise yaklaşık beş kişiden ikisinin aktif internet kullanıcısı olacağı anlamına geliyor.
 


Şirkete göre bu rakam önümüzdeki dört yıl içinde daha da artacak ve 2018 yılında yaklaşık 3.6 milyar insan (ya da yaklaşık dünya nüfusunun yarısı) en az ay da bir kere çevrimiçi olacağı ön görülüyor. Bu akının büyük oranla sebebi ise Hindistan ve Endonezya gibi yükselen piyasalardaki ucuz maliyetli cep telefonları ve genişbant bağlantılara kolay erişe bilirlik olduğu açıklanıyor.

 

►İlginizi Çekebilir : Yüksek Hızda Kesintisiz Veri Aktarımı



eMarketer da Uzman Analist Monica Peart’ın söylemlerine göre alım gücünde ve internet altyapısın da eksiklikler olsa da müşterilere sabit internet ulaştırabilen ülkeler de ucuz cep telefonları ve genişbant mobil bağlantılar internet kullanımını arttırıyor. İnternet kullanıcılarına göre yüksek oranda gelişmiş marketler nerdeyse doygun bir halde gözükse de gelişmekte olan piyasalar için önemli bir payı hala olduğu söyleniyor. Örneğin Hindistan ve Endonezya’da 2018 e kadar %10 dan fazla bir büyüme görüleceği tahmin ediliyor.
 


 

Teknoloji şirketleri daha fazla insana ulaşabilmek ve internet erişimi sağlayabilmek için birçok şey yapıyor. Örneğin kar amacı gütmeyen Internet.org şirketi Zambiya ve Güney Afrika ülkelerinin bir kısmına ücretsiz veri dağıtım hizmeti veriyor ve yakında dünyanın geri kalanına da bu uygulamayı tanıtmayı planlıyor. Facebook un kurucusu ve CEO su olan Mark Zuckerberg de Ericsson, Nokia, Qualcomm ve Samsung gibi teknoloji firmaları ile beraber bu organizasyonu lanse etti.



►İlginizi Çekebilir : İnternet Hızının 10 Kat Artacağı Yeni Bir Teknik Geliştiriliyor

 

eMarketer şirketi her yaştan insanların en az ayda bir kere internete ulaşabildiği ülkeleri bir liste haline getirdi.Listeye göre 2013 yılında Çin 620.7 milyon kullanıcı ile bu listenin en başındaki ülke olarak gözüküyor. ABD ise 246 milyon kullanıcı ile ikinci sırada yer alıyor.

 



 

Bu listede Türkiye ye bakacak olursak 2014 yılında Türkiye 41 Milyon internet kullanıcısı ile 14.Sırada yer alıyor. Tahminlere göre gelecek 4 yıl içinde ise bu sayı 53.5 milyon internet kullanıcısına ulaşacağız fakat sıralamada bir yükseliş göstermeyerek 14. sıradaki yerimizi koruyor olacağız.
 
Şirketin tahminlere göre 2014 yılında Brezilya’nın Japonya’nın önüne geçerek 4 numara da olacağı ve Hindistan’ın ise 2016 ya kadar ABD’yi geçeceğine inanıyor. Çin için tahmin edilen bu yükseliş hayli dikkat çekici ve bu tahminlere göre Çin 4 yıl içinde yaklaşık 3 çeyrek milyar internet kullanıcısına sahip olacak.


Kaynak   :


eMarketer.com
Mashable.com

 

Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.