elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcı ile İlk Başkanlık Portresi

Smithsonian Sayısallaştırma Program Ofisi ve USC Yaratıcı Teknolojiler Enstitüsünün ortak çalışmaları sonucu Amerika Birleşikler Devleti Başkanı Barack Obama 3D tarayıcı ile dijital ortama aktarılarak 3D yazıcı teknolojisi ile ilk başkanlık büstünü üretti.Gelin 3D yazıcı ile üretilen ilk başkanlık büstünün üretim aşamalarını beraber inceleyelim.



A- A+
07.12.2014 tarihli yazı 15726 kez okunmuştur.
Bu hafta sonu Beyaz Saray da 3D tarama ve yazdırma işlemlerindeki ilerlemelerin son durumunu gösteren ABD Başkanı Obama`nın dijital olarak taranıp 3D yazıcı ile heykelleştirildiği bir video yayınlandı. Böylece dijital olarak taranıp yazdırılan ilk Başkanlık büstü üretilmiş oldu.
 

 


Smithsonian Sayısallaştırma Program Ofisi ve USC Yaratıcı Teknolojiler Enstitüsünün ortak çalışmaları sonucu Başkan Obama dijital ortama aktarıldı. Daha sonra Beyaz Saraya Mobil Sahne Işıklandırma sistemleri getirilerek detaylı olarak tarandı. Bu ışıklandırma sistemi 50 farklı LED ışıktan oluşuyor ve farklı tipteki ışıkları hedefe yansıtıyor. Sistem hedefe ışıkları yansıtırken 8 Yüksek çözünürlükte kamera ve 6 geniş açı kamerası kullanarak bu bilgileri dijital ortama aktarıyor. Ayrıca Başka Obama dijital ortama aktarılırken bu sistemlerin yanı sıra portatif 3D tarayıc​ılarla da taranarak dijitalleştirildi.
 

 
 

Video da Abraham Lincoln Başkanlık Büstü yapılırken tarafından alınan yüz maskesi hakkında konuşuluyor. Başkan Obama’nın yüzünü temsil eden bir heykel yapıldığına göre iki sistemin benzer noktaları bulunuyor. Fakat eskiden olmayan ve günümüz teknolojisi ile ulaşılan bir şey var o da şu dijital olarak bu bilgi alınabildiği takdirde Başkan Obama`nın heykelini 3D yazıcı olan her yerde tekrar üretebilirsiniz.

 


ABD`nin yaptığı bu ilkleri göz önüne alırsak bu yeniliğin sonraki adımı Uluslararası Uzay İstasyonunda 3D yazıcı ile Başkan Obama`nın büstünü yazdırmak olsa gerek böylece uzay da üretilen ilk insan da Başkan Obama olabilir siz ne dersiniz.3D yazıcı ile üretilen büstün daha detaylı şekilde üretim videosunu incelemek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 


Kaynak   :

makezine.com
whitehouse.gov

Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.