elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yıkılmayan Robot |
Google Atlas

Google, yeni nesil Atlas robotun tanıtımını gerçekleştirdi. İnsansı robot alanında çığır açan Atlas ile birlikte teknolojide gelinen bu nokta şaşırtmasının yanı sıra ürkütücü de. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.02.2016 tarihli yazı 10787 kez okunmuştur.
Google Alphabet’in satın aldığı Boston Dynamics şirketi geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı Atlas robotuyla büyük ses getirdi. Bu robot, teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne sererken hem hayrete düşürüyor hem de ürkütüyor.
 

İnsansı robot Atlas, tanıtım videosunda bizlerin dahi yürümekte zorlandığı karlı zeminde hiç düşmeden yürüyebiliyor, nesneleri kaldırabiliyor ve hatta rafa dizebiliyor. Üstelik medeni bir şekilde kapıyı açıp, kapatabiliyor. Vücudunda ve bacaklarında bulunan sensörlerle dengede kalan robot, özellikle sürücüsüz otomobillerde kullanılan radar teknolojisinin lazerli hali olarak nitelendirebileceğimiz LIDAR sensörüyle ve ses sensörüyle önüne çıkan tüm engelleri aşabiliyor. Tüm bu işlevleri gerçekleştiren Atlas sadece 81 kg ağırlığında ve 175 cm boyunda.
 


Günümüz teknolojisinin geldiği son noktayı bizlere gösteren bu robot adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış izlenimi veriyor. Atlas, "Bir gün kontrolden çıktığında robotlar dünyayı insanlığı istila edebilir mi?" sorusunu akıllara getiriyor. Bu gelişmelerle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak bekliyoruz.

Atlas'ın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz;
 


Kaynak:

techinsider
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.