elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ile İlk İş Görüşmesi Gerçekleştirildi

Yapay zeka teknolojisi hayatımızın her anına dokunmaya başlamışken, bu sefer de iş görüşmelerinde karşımıza çıkıyor. İngiltere’de şirketler en iyi adayları bulmak için yapay zeka ve yüz tanıma teknolojisini ilk kez kullandı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
14.10.2019 tarihli yazı 9367 kez okunmuştur.
İşe alım konusunda uygun adayı belirlemek şirketlerin en zorlandığı konulardan birisidir. Şirketler bir adayı belirlemek için 1 ile 4 ay arasında bir süre harcayabiliyordu. İşe alımlarının değiştiği noktada farklı yetenekleri değerlendirme biçimleri de değişiyor. Firmalar işe alım süreçlerinde teknolojiden yararlanma yönünde adımlar atıyor. ABD şirketi HireVeu geliştirdiği bir yazılım sayesinde iş görüşmelerini yapay zeka ve yüz analiz teknolojisi ile detaylı bir şekilde yapabiliyor. HireVeu yazılımı firmalara adayları kategorize edebilme konusunda İnsan Kaynakları departmanlarına büyük kolaylık sağlıyor.

Bu yeni teknoloji Hilton, Unilever, Urban Outfitters ve Vodafone dahil dünya çapında 700 şirket tarafından benimsendi. İngiltere’nin bu teknolojiden yararlanarak 100.000'den fazla görüşmeye ev sahipliği yaptığı söyleniyor. İngiltere’de ilk kez kullanılan yapay zeka teknolojisi şirketler için büyük bir kolaylık sağladı. ABD şirketi HireVue tarafından geliştirilen yazılım adayların kullandığı kelimeleri ve ses tonunu analiz ederken aynı zamanda adayların sorulan soruları yanıtlarken ki yüz ifadelerini kaydediyor. HiraVeu’nun geliştirdiği bu yazılımı kullanan firmalar kalitenin %88, çeşitliliğin ise %55 arttığını belirtiyorlar. Ayrıca müşteriler açık pozisyonların eskiye göre %90 oranında dolduğunu söylüyorlar.

 

 

Bu geliştirilen yeni yazılım, işe başvuran adayın 15 dakikalık tanıtım videosunu, önceki başarılı işe alım örneklerinden alınan 25.000 veriye karşı değerlendirebilen algoritmalar kullanarak karşılaştırıyor. Bu teknoloji aynı zamanda adayın ses tonunu, göz açma veya kapatma, kaş kaldırma, dudak ısırma, çene kaldırma ve gülümseme gibi yüz ifadelerini de kontrol ediyor. Hirevue’nin teknoloji sorumlusu Loren Larsen, yazılımın 350 farklı dilde çalıştığını söylüyor. Ayrıca mülakat esnasında adayın mikro ifadelerinin bile analiz edildiğini belirtiyor.

Yapay zeka teknolojisinin ne kadar sağlıklı ve güvenilir olabileceği her zaman bir tartışma konusu olacaktır. UCL’de insan-bilgisayar etkileşimi profesörü olan Anna Cox, bu teknolojinin kamera karşısında yetenekli olan kişiler için bir fırsat olacağını belirtirken, bazı akademisyenler yüz analizinin ve algoritmanın yetenekli adayların sistem tarafından ekarte edilebileceğini söylüyorlar.


 



Kaynak


►dailymail.co.uk
►ibtimes.sg
PELDA GEZER PELDA GEZER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.