elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye Güneş Enerjisi Sektöründe Yurt Dışına Açılıyor

Naturel Enerji ve KURTEKS Tekstil, İtalya’da 50 MW güce sahip olacak bir güneş enerji santralini hayata geçirecek. Detaylar yazımızda.



A- A+
03.07.2020 tarihli yazı 11554 kez okunmuştur.
Portföyünde bir çok güneş enerji santrali bulunan Naturel Enerji, KURTEKS Tekstil Enerji ile İtalya'da 50 megavatlık güneş enerjisi santrali projesi geliştirme ve anahtar teslim yapımı için sözleşme imzaladığını açıkladı. Sözleşme bedelinin 45 milyon avro olduğu belirtildi. Santralde üretilecek elektriğin ikili anlaşmalar ile tüketicilere satılacağı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, projenin tüm geliştirme süreçleri ve kurulumunu Naturel Enerji'nin üstleneceği belirtildi.
 

Türkiye’de Bir İlk

Naturel Enerji Genel Müdürü Cem Göçmen Bloomberg HT’ye canlı yayın konuğu oldu ve projeye dair bazı noktalara açıklık getirdi. Ülkemiz için son derece önemli ve birçok açıdan ilkleri içinde barından projenin ilk defa gelişmiş batı Avrupa ülkelerine bu ölçekte bir yatırım olacağını belirten Cem Göçmen: “Nitelik olarak da içerik olarak da önemli bir proje, üretilen elektriğin satışı hiçbir devlet alım garantisi olmadan ikili anlaşmalarla tüketicilere satılacak” dedi.

Bir yıldır Avrupa piyasasında inceleme yapan şirket, projenin pandemi öncesi duyurulacağını ancak salgın nedeniyle planların ertelendiğini belirtti. Avrupa’da gelişmiş ülkelerin yürüttüğü yenilenebilir enerji politikaları sayesinde uygun finansmanlar bulma kolaylığı ve İtalya’nın 2030’a kadar 30 bin MW güneş enerji santrali kurma hedefiyle birleşince İtalya bu yatırım için cazip bir konum haline geliyor.

 


Kaynak:

► renewableenergyworld
► Bloomberg HT youtube videosu
► naturelenerji

Kenan Altunbaş Kenan Altunbaş Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.