elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Kenan Altunbaş

Over-The-Air (OTA) Güncelleme Nedir?

Over-The-Air (OTA) Güncelleme Nedir? Bir nesnelerin interneti uygulaması olan ve otomobil sektöründe sıkça kullanılmaya başlanan over-the-air (OTA) güncelleme nedir? Bize sunduğu avantajlar neler? Gelin yakından inceleyelim.

devam >>
eCall Nedir? | Acil Durum Çağrı Sistemi

eCall Nedir? | Acil Durum Çağrı Sistemi 2018’den beri araçlarda bulunması zorunlu olan eCall sistemi nedir? Nasıl çalışır? Detaylar yazımızda.

devam >>
Neowise Kuyruklu Yıldızı Nasıl Gözlenir?

Neowise Kuyruklu Yıldızı Nasıl Gözlenir? Neowise kuyruklu yıldızı bugünlerde gözlenebilir bir konumda seyrediyor. Bu gözlem fırsatını kaçırmanız halinde 6000 yıl kadar beklemeniz gerekebilir. Neowise hakkındaki gerçekleri ve nasıl gözlemleyeceğinizi merak ediyorsanız detaylar yazımızda.

devam >>
Nadir Toprak Mıknatısları ve Çevresel Sorunları

Nadir Toprak Mıknatısları ve Çevresel Sorunları Elektronik eşyalardan ziynet eşyalarına kadar birçok farklı alanda kullanılan nadir toprak mıknatısların üretiminin çevreye zarar verdiğini biliyor muydunuz? Detaylar yazımızda.

devam >>
Türkiye Güneş Enerjisi Sektöründe Yurt Dışına Açılıyor

Türkiye Güneş Enerjisi Sektöründe Yurt Dışına Açılıyor Naturel Enerji ve KURTEKS Tekstil, İtalya’da 50 MW güce sahip olacak bir güneş enerji santralini hayata geçirecek. Detaylar yazımızda.

devam >>
Elektrik Motorları ve Sürdürülebilirlik

Elektrik Motorları ve Sürdürülebilirlik Giderek artan enerji tasarrufu bilinci, elektrik motorları için verim beklentilerini arttırıyor. Bu beklentileri karşılamak için neler yapılıyor? Senkron makinelerin geleceği ne olacak? Cevaplar yazımızda.

devam >>
Dünyanın İlk Yenilenebilir Enerji İletim Hattı

Dünyanın İlk Yenilenebilir Enerji İletim Hattı Çin, dünyada türünün ilk örneği olan yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği taşıyacak iletim hattının inşaatını tamamladı. Detaylar haberimizde.

devam >>
Enerji Depolama Sistemleri ve Ekonomik Geleceği

Enerji Depolama Sistemleri ve Ekonomik Geleceği Gelecekte enerji depolama teknolojilerinden hangileri daha avantajlı olacak? Başta lityum-iyon bataryalar, pompaj depolamalı hidroelektrik sistemler ve akış pilleri olmak üzere enerji depolama teknolojilerini ve geleceğini inceledik. Detaylar yazımızda.

devam >>
Seviyelendirilmiş Enerji Maliyeti Nedir?

Seviyelendirilmiş Enerji Maliyeti Nedir? Farklı elektrik santrali teknolojileri enerji birim fiyatı üzerinden karşılaştırılırken nasıl bir yöntem izleniyor? Bu yazımızda seviyelendirilmiş enerji maliyeti kavramını tüm ayrıntılarıyla açıkladık.

devam >>
Uydular ile Saatlik Hava Kirliliği Ölçümü Yapılabilecek

Uydular ile Saatlik Hava Kirliliği Ölçümü Yapılabilecek NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve Güney Kore ortak çalışmayla atmosferdeki hava kirliliğini saatlik olarak görüntüleyebilecek bir projeyi hayata geçirecek. Detaylar haberimizde.

devam >>
Toplam 22 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2 3