elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türk Girişimi TinyLab Rekor Kırıyor !

Robotik camiasında Robotistan olarak tanınan Bosphorus Mechatronics ekibi'nin geliştirdiği TinyLab geliştirici ve girişimciler için hızlı prototipleme imkanı sağlıyor. Uluslararası ortak fonlama servisi indiegogo 'da ilk 3 günde 22.425 dolar toplayarak seri üretim için gerekli bütçenin %90'ını tamamladı.



A- A+
15.01.2016 tarihli yazı 19589 kez okunmuştur.
Her geçen gün, nesnelerin interneti ( IoT ) hayatımıza giriyor. İnternet teknolojileri kullanan akıllı ürün ve hizmetler de hayatımızdaki yerini almaya başladı. Yazılımsal olarak geliştirilmesi mümkün bir çok proje, elektronik ve devre kartı gibi girişimleri yavaşlatan engelleri beraberinde getiriyor. Breadboard, jumperlar, kablo karmaşası, bir çok devre elamanı gibi detayları ortadan kaldıran ve bir tablet büyüklüğündeki TinyLab Projesini yakından tanıyalaım.

TinyLab; onlarca farklı devre kartının özelliğini tek bir kartta toplamanın yanında çoklu haberleşme teknolojileri de bünyesinde barındırarak geleceğin akıllı teknolojileri internet of things ( IoT ) tutkunlarını şimdiden heyecanlandırmayı başardı. 

 

 
►İlginizi Çekebilir: Endüstri4.0 Nedir? 4. Sanayi Devrimi
 
 

59 Dolar'a Yerli Geliştirme Platformu - TinyLab

Kitlesel fonlama üstüne Dünya'daki en başarılı girişim olan INDIEGOGO Platformunda 12 Ocak itibari ile yayınlanan TinyLab projesi 45 gün boyunca fon toplamaya devam edecek. 25.000 Dolar fon toplandığı zaman seri üretime geçilecek olup Mayıs 2016 'da ve Haziran 2016'da projeyi fon ile destekleyenlere ürünler ulaşacak. Maker Kit, IoT Kit ve Exclusive Kit olmak üzere 3 farklı donanım ile indiegogo'da yer alıyor. 


 Projenin duyurulması ile birlikte 3 gün içerisinde 22.425 dolar toplayarak seri üretim için gerekli bütçenin %90'nına ulaşmış oldu. 


TinyLab ; Windows, Linux ve IOS desteği ile birlikte tüm işletim sistemlerinde kullanmaya uygun olup ; Arduino, Visual Studio, Atmel Studio, Eclipse, Scracth, Codebender gibi platformlarda yazılım geliştirmesi yapmak mümkündür. Çoklu platform desteği özellikle bir çok farklı yelpazede yazılım geliştirenlere hitap etmektedir.

 



 
Maker ve robotik camiasının Robotistan adıyla tanıdığı Bosphorus Mechatronics ekibi; TinyLab Projesi'nin global başarısından duydukları mutluluğu takipçileri ile paylaştıkları fotoğraf ile dilegetirdi. Bizde ElektrikPort Ailesi olarak, elektronik & donanım alanındaki ülkemiz adına sevindirici olan bu girişimi tebrik eder, başarıların devamını dileriz.


Video: TinyLab - Prototype easier than than ever


 


Kaynak:
İndiegogo
tinylab.cc


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.