elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tek Adımda Markalama ve Uygulama ile Daha Fazla Verimlilik

Phoenix Contact'ın Thermomark E Serisi ile kullanıcılar, manuel markalama uygulama süreçlerine kıyasla yüzde 60 oranında zaman tasarrufu elde edebilmektedirler. Üretim hacminde artış olması durumunda, aynı sayıda çalışan ile verimlilik oranı önemli ölçüde artırılabilir. Buna ek olarak insana bağlı performans değişikliklerinden etkilenmeyecek olan markalama ve uygulama kalitesi her zaman sabit kalacaktır.



A- A+
26.06.2023 tarihli yazı 2135 kez okunmuştur.
Endüstriyel markalama süreçlerinin içinde olan herkes, okunaklı ve kalıcı işaretlemenin önemini anlayacaktır. Ancak, etiketleri tek tek monte etmenin ne kadar zaman alıcı ve bazen de zorlu bir görev olduğunu da bileceklerdir. Özellikle de çok sayıda kablonun markalanması söz konusu olduğunda.




Endüstriyel markalamada yüzde 60’ a varan zaman tasarrufu

Net, kolay görülebilir ve kalıcı markalama, operasyonel güvenliği artırmakla birlikte iş akışlarını da basitleştirir. Bir kontrol panosunun yaşam döngüsü boyunca üretim operasyonlarındaki değişiklikler, modernizasyon veya bakım önlemleri gibi süreçler, tüm bileşenler nizami bir şekilde markalanmışsa çok daha verimli olarak gerçekleştirilebilir. Bir kontrol panosunun toplam üretim süresinin yüzde 30'una kadarı sadece kabloların ve cihazların etiketlerinin markalanması, bu etiketlerin ayrılması ve monte edilmesi için harcanır.


 

Otomatik Endüstriyel Markalama


En azından şimdiye kadar durum böyleydi... Phoenix Contact'ın Thermomark E Serisi markalama sistemi, çeşitli markalama malzemelerinin baskısını ve uygulamasını tek bir proses adımında otomatikleştiren ve birleştiren modüler bir sistemdir. Sonuç olarak, endüstriyel markalamada yüzde 60'lık zaman tasarrufu sağlanması mümkün olmaktadır. Kullanıcı, iş akışının ilk adımında gerekli kablo markalama çözümlerini tek tek yazdırmak, ardından etiketleri tek tek ayırmak ve son olarak bu etiketleri manuel olarak monte etmenin zaman alıcı işlem adımlarını takip etmek yerine, Thermomark E Serisini kullanarak kolay ve son derece verimli bir markalama işleminin avantajlarından yararlanabilir. Otomatik markalama ve uygulama süreci, istikrarlı olarak yüksek markalama kalitesi sağlar ve bu da markalama çözümünün uzun ömürlülüğünü ve dayanıklılığını garanti altına alır.

 

Modüler Markalama Sistemi

Thermomark E Serisi, kablo markalamanın yanı sıra klemens markalama için de çeşitli çözümler sağlayan dört aplikatörden oluşur. Etiketler yazıcıda markalanır ve daha sonra aplikatör tarafından kablolara otomatik olarak monte edilir.




Bu dört aplikatör, rulo formatında etiketleri markalamak için kullanılan standart bir termal transfer rulo yazıcısına monte edilir. Bu nedenle sadece markalama işlemini uygulamak için sistemden ayrı, özel bir cihaza gerek kalmamaktadır. Böylece kullanıcılar alışılagelen şekilde manuel markalama veya otomatik markalama yapmak için son derece esnek ve uygulamaya özel kullanım imkânı sunan modüler bir markalama sistemine sahip olacaktır.

 

Otomatik Kablo Markalama

Kullanıcılara kabloların otomatik olarak markalanması için üç farklı aplikatör sağlanır:

Thermomark E.Wire, üçgen şekilleri nedeniyle üç taraftan işaretlenebilen radyal ve eksenel kaydırmalı kablo etiketleri oluşturmak için kullanılmaktadır. Bu operasyon kabloya uygulanmış etiketlerin mükemmel görünürlüğü ile sonuçlanır. Sıcak pres baskı sayesinde etiketin yerinden çıkmasının önüne geçilmektedir. Kesintisiz malzeme formatı ile, 1,8 - 5,6 mm arasındaki tüm çaplar, çeşitli genişliklerde mevcut olan tek bir malzeme ile karşılanabilir. Çalışmayı kolaylaştırmak için kablo çapı otomatik olarak ölçülür; bu ölçüme dayanarak, markalama yazılımı etiketin optimum boyutunu belirlemeye yardımcı olur.

Thermomark E.Sleeve aplikatörü, daralan makaronları kesintisiz formatta işler ve 15 - 51 mm arasındaki herhangi bir uzunluğa kadar ayrı ayrı keser. Ek olarak, aplikatör daralan makaronun ucunu açar ve böylece markalanmış etiketler kablolara çok hızlı ve kolay bir şekilde uygulanır. Fotoelektrik bariyerler ve otomatik malzeme algılama özelliği sayesinde, markalanıp hazır hale gelen kablolar artık son montaja hazır olarak cihazdan çıkmaktadır.

Thermomark E.Wrap, 2 ila 16 mm arasındaki silindirik nesnelere sarmal kablo etiketlerini otomatik olarak uygular. Bu etiketler kablo markalanması söz konusu olduğunda önemlidir, çünkü basılı yüzeyi korumak için ek bir koruyucu lamine katmana sahiptirler. Sonuç olarak örneğin açık havada bile kullanılabilen son derece esnek bir markalama çözümü ortaya çıkmaktadır. Cihazın kullanımını mümkün olduğunca kolaylaştırmak için, markalamanın her zaman kablo ucundan referansla istenen mesafeye uygulanmasını sağlayan ayarlanabilir bir ölçüm skalasına mevcuttur.

 

Kesintisiz Malzeme Formatında Klemens Markalama

Thermomark E.Vario, klemens markalama için bir çözümdür. Phoenix Contact'ın Complete Line klemenslerini kesintisiz formatta sadece iki malzeme ile markalama imkânı sunar. Bir malzeme derin markalama yuvası için, diğeri ise düz markalama yuvası içindir. Kesintisiz format sayesinde, farklı genişliklerin sayısından bağımsız olarak 3,5 - 1.000 mm arasındaki herhangi bir adım genişliği uygulanabilir. Markalama malzemesinin yenilikçi geometrisi sayesinde markalama yuvasına mükemmel uyumluluk sağlanır. Ek olarak, tekli etiketler perfore edilen uzunluk boyunca çok kolay bir şekilde ayrılabilir ve yine yerine monte edilebilir.



 

Yazılım Destekli Markalama Süreçleri

Thermomark E Serisi sistem çözümü, belirli uygulamalara yönelik yazılım fonksiyonları ile tamamlanır: Ortak CAE (bilgisayar destekli mühendislik) sistemlerinden markalama yazılımına özel veri aktarımları, otomatik ve zaman kazandıran veri işleme imkânı sağlar. Markalama yazılımı, hem doğrudan kontrol panosunda önünde çalışırken yazıcı üzerindeki ekran hem de masaüstü bilgisayardaki markalama yazılımı aracılığıyla kullanıcıyı tüm kablo markalama işlemi boyunca adım adım yönlendirir.




IEC 61439 standardı, alçak gerilim şalt cihazları için güvenlikle ilgili gereklilikleri düzenler. Burada, bir kontrol panosundaki tüm cihazların, bileşenlerin ve devrelerin açıkça ve kalıcı olarak tanımlanabilir olması gerektiği belirtilmektedir. Ek olarak, tüm tanımlama biçimleri IEC 81346'ya uygun olarak gerçekleştirilmeli ve devre şemasındaki tanımlamalarla eşlenik olmalıdır. Tutarlı ve izlenebilir dokümantasyon sağlamanın tek yolu budur. Günümüzde, çoğu şirket CAE programları ile çalışmaktadır; bu nedenle devre şeması dijital olarak hazır durumdadır. Otomatik ve zaman kazandıran veri işlemek amacıyla, markalama bilgilerini devre şemasından markalama yazılımına otomatik olarak aktarmak için verimli veri içe aktarma işlevleri kullanılır. Bu, CAE programlarına doğrudan arayüzler aracılığıyla veya bilinen elektronik tablo formatları kullanılarak yapılabilir.

Daha fazla bilgi için
www.phoenixcontact.com/eseries


 


Kaynak:

     
                                                        
                   


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar