elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Teknolojileri 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda

Siemens Türkiye, enerji verimliliği pazarına yön veren ileri teknolojiye sahip dijital ürün ve çözümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde düzenlenen 9. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda tanıttı.



A- A+
02.04.2018 tarihli yazı 7740 kez okunmuştur.

Siemens'ten 9. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na Özel Enerji Tasarrufu Çözümleri

Son üç yılda 700’e yakın enerji verimliliği projesi ile 180 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayan Siemens Türkiye, 29-30 Mart tarihlerinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 9. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda maksimum enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan ürünlerini ve çözümlerini tanıttı.

Türkiye’nin enerji politikalarının şekillenmesindeki rolüyle öne çıkan Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılan Siemens; fuar süresince ürün ve teknolojileri ile ilgili yenilikleri kamuoyuyla paylaştı. Siemens Türkiye Güç Sistemleri Danışmanı İsmail Şahin, ‘İletim, Dağıtım Sistemlerinde Enerji Verimliliği ve Akıllı Şebekeler’, Siemens Türkiye Enerji Üretimi Satış Yöneticisi Sünusi Turfanda, ‘Tarımsal ve Ormansal Atıklarla Kojenerasyon’ ve Siemens Türkiye Enerji Verimliliği Koordinatörü Hakan Olcay da ‘Sanayide Dijital Dönüşüm ve Enerji Verimliliği’ konularındaki teknolojileri katılımcılara anlattı.
 

Siemens Türkiye Enerji Verimliliği Koordinatörü Hakan Olcay, fuarda yaptığı konuşmada, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon konularına odaklanarak topluma ve ekonomiye katkı sağlayan Siemens Türkiye’nin, son üç yılda 700’e yakın enerji verimliliği projesi gerçekleştirdiğini aktardı. Bu projelerde 180 milyon TL’lik toplam enerji tasarrufu sağlandığını belirten Olcay, “Bu tasarruf miktarı, 700 bin ton daha az karbondioksit emisyonu ve 210 bin ağaç dikimine eşdeğer katkı anlamına geliyor” dedi.



Siemens enerji tasarrufu projelerinin sağlayacağı faydayı ortaya koyuyor. 


Siemens Türkiye Enerji Verimliliği Ekibinin, işletmelerin tüketim kaynaklarını detaylı bir şekilde analiz ederek tüm potansiyel enerji tasarrufu projelerinin sağlayacağı faydayı ortaya koyduğunu ifade eden Hakan Olcay, “Etüt çalışmasının ardından, hayata geçirilen projelerin enerji tüketimlerini otomasyon ve yazılım çözümleriyle ölçüyor, izliyor ve uygulama kurulumunu yönetiyoruz. Siemens’in sistem tasarımı, kurulumu, devreye alma ve bakım konularındaki uzmanlığı, enerji verimliliği çözümlerinin hayata geçirilmesi sırasındaki problemleri ortadan kaldırıyor” diye konuştu.
 


► İlginizi Çekebilir: PICV Kullanımıyla Enerji Tasarrufu

Olcay, Siemens’in otomasyon ve dijitalizasyon kapsamında sunduğu veri tabanlı hizmetlerini ve bu hizmetlerin enerji verimliliğine katkısını aktardığı konuşmasına şöyle devam etti: “Siemens’in enerji yönetim sistemlerini kullanarak enerji harcamalarını yüzde 15'e varan oranlarda azaltmak mümkün. Siemens’in doğru şekilde tasarlanmış değişken hız sürücü sistemleri de, uygulamaya bağlı olarak, enerji tüketimini yüzde 30 ila 80 oranında azaltabiliyor. Siemens Değişken Hız Sürücüleri, enerji yönetimi sistemlerine kolayca entegre edilebilen, değişken tarifeye göre dinamik yük yönetimi yaparak önemli ekonomik fayda sağlayabilen, ileri teknolojiye sahip ekipmanlardan oluşuyor.”


Siemens Hakkında:


Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir. Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Siemens Türkiye Hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu) Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir. 

Kaynak: