elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SIEMENS Climatix Yeni Nesil Kontrol Cihazları

SIEMENS Climatix HVAC kontrol cihazlarının yeni nesili, hem donanım hem yazılım olarak yapılan iyileştirmeleriyle, OEM’lere özel geleceğe dönük çözümler için gerekli altyapıyı sağlıyor. Detaylar yazının devamında...



A- A+
19.03.2018 tarihli yazı 7150 kez okunmuştur.
Yeni nesil SIEMENS Climatix HVAC kontrol cihazları, 21,27,29 fiziksel giriş/çıkışlara ve entegre step motor sürücü donanımına sahip, haberleşme imkanları bir önceki seriye göre genişletilmiş kontrol cihazlarıdır.
 

Şekil 1: Climatix Yeni Nesil Kontrol Cihazları

► İlginizi Çekebilir:  Siemens SCADA Sistemleri

 

Uygulama Alanları


Climatix kontrol cihazları ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ve soğutma sistemleri hedef alınarak tasarlanmıştır ve geniş kontrol ve izleme fonksiyonları sunmaktadır. Kontrol cihazı ve genişleme modülleri üzerindeki donanımsal giriş/çıkışlar bu tarz HVAC uygulamaları için optimize edilmiştir. Bu sayede G/Ç yerleşimleri SIEMENS Climatix kontrol cihazları üzerinde tam uyum sağlamaktadır ve boşta G/Ç kalması durumuyla çok nadir karşılaşılmaktadır. Bu sayede donanım maliyetlerini en optimum düzeyde tutmak mümkün hale gelmektedir.


Modüler Tasarım


SIEMENS Climatix kontrol cihazlarının modüler tasarımı sayesinde, ihtiyaç durumunda gerekli haberleşme ya da G/Ç genişleme modüllerini, gerekli HMI panellerini sisteme eklemek mümkün olmaktadır.


Serbest Programlanabilme


SIEMENS Climatix SAPRO yazılımı ile Climatix kontrol cihazlarını serbest şekilde IEC 61131 standartlarında, BACnet nesneleri tabanlı uygulama yazılımları geliştirmek mümkündür.
 

Haberleşme


Dahili haberleşme imkanları ile pek çok iletişime imkan veren SIEMENS Climatix kontrol cihazları, entegrasyon ihtiyaçlarının gerektirmesi durumunda, haberleşme modülleri vasıtasıyla da genişletilerek hemen hemen her bina otomasyona sistemine dahil olabilmektedir.

 
 
Şekil 2:  Climatix Topoloji

►İlginizi Çekebilir: Çimento Fabrikaları Proses Fanlarında Verimliliğin Artırılması

Yeni nesil SIEMENS Climatix kontrol cihazları dahili Ethernet portu üzerinden, Modbus IP, Bacnet IP, JSON, Climatix IC (Bulut) ve OPC Server bağlantılarına imkan tanımaktadır.

Yeni nesilde ekstra olarak gelen ikinci RS-485 portunu ise BACnet MS/TP ya da Modbus Master/Slave olarak kullanabilmek mümkündür.

Diğer RS-485 portu ise eskisi gibi Modbus Master/Slave olarak kullanılmaya devam edilebilir.

Process Bus üzerinden ise, HMI – oda üniteleri haberleşmeleri ve eğer gerek duyulursa Climatix kontrol cihazları arası haberleşmeler sağlanabilir.
 
Şekil 3: Yeni Nesil SIEMENS Climatix Kontrol Cihazları

Yeni nesil Climatix kontrol cihazları POL648, POL688 ve POL69x ürünlerinden oluşmaktadır. Genişleme ve haberleşme modülleri ise, bir önceki seri ile tamamen uyumlu şekilde çalışmaktadır.

Yeni nesil kontrol cihazlarında bağlantı esnekliğini daha da arttırmak için universal giriş sayısı artırılmıştır.
 

Şekil 4: Climatix C600 Bağlantılar

Climatix C600 ile bağlantı portlarının yerleri değişmiştir. Yazılım araçları bağlantısı için Micro-USB bağlantısı kullanımaktadır. Ve ileriye dönük olarak USB Host çıkışı bulunmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak, SIEMENS Climatix C600 kontrol cihazları yenilenen işlemcisi ve büyütülen hafıza alanları ile artık çok daha büyük uygulamalar ve daha çeşitli entegrasyonlar için hazır durumdadır. Climatix VVS11 platformunun getirdiği tüm yeniliklerle beraber, mühendislik için harcanan zamanında optimizasyonunu sağlayan yeni nesil Climatix kontrol cihazları, OEM’lerin verimli çözümler oluşturmasını sağlamaya daha da hızlı ve esnek bir şekilde devam ediyor.

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar