elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nodemcu ile Uzaktan Kontrollü Kap Yapımı |
1. Bölüm

Nesnelerin İnterneti (IoT) kavramının hayatımıza girmesiyle, günlük hayattaki sıradan işlerimizde bile uzaktan kontrole ihtiyaç duyuyoruz. Bu yazı serimizde özellikle evcil hayvanları beslemek için kullanabileceğiniz, Nodemcu ile uzaktan kontrollü kap yapımını tüm aşamalarıyla birlikte anlatacağız.



A- A+
13.03.2019 tarihli yazı 6393 kez okunmuştur.

Nodemcu Nedir? (ESP8266)

İnternete bağlanabilmesi, kolay kullanılabilmesi ve küçük boyutlarıyla Nodemcu devre kartı, son yılların en popüler devre kartları arasında yer alıyor. Bu devre kartı ile internete veri yükleyip alabiliyor, projelerinizi internete bağlayabiliyorsunuz. Projenizde isterseniz wi-fi bağlantı noktası Client, isterseniz wi-fi noktası Accsess Point olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca bu ikisini bir arada Accsess Point ve Client olarak çalışma imkanı da bulunmaktadır.

Çok küçük boyutlarda olması sayesinde Nodemcu, projeler için ekstra alana ve yüke duyulan ihtiyacı en aza indiriyor. Arduino gibi devre kartlarıyla birlikte kullanılabilen Nodemcu, tek başına da projelerde kullanılabiliyor. Bu yazımızda Nodemcu ile örnek bir proje yapacağız.
 

Malzeme Listesi - Nodemcu ile Uzaktan Kontrollü Kap

► NodemcuLoLin
► Tower Pro SG90 Mikro Servo
► Bağlantı Kablosu
► 3D Printer Çıktıları

Öncelikle fiziksel kaba ihtiyaç duyulacağı için 3D printer aracılığıyla çıktısını alabileceğiniz açık kaynak çizimleri buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Benzer boyutlara ve mekanizmaya sahip herhangi bir kap da kullanabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir: Arduino ile Hafıza Oyunu: Simon Says
 

Projenin Bağlantı Şeması

Devrenizin doğru bir şekilde çalışabilmesi için bağlantı şemasını dikkatli bir şekilde kurup, kontrol ediniz. Paylaşacağımız kod satırında, bu bağlantı şemasındaki pinlerin dikkate alındığını unutmayınız.
 

 
Büyük boyutlu görsel için üzerine tıklayabilirsiniz.

Servo motor için: kırmızı - 3v3, siyah - GND, sarı - D5
Yeşil LED için: yeşil - D8, iyah GND
Kırmızı LED için: mavi - D1, siyah - GND

Yazımızın ikinci bölümünde Nodemcu’ya programı nasıl yükleyeceğinizi ve mobil uygulamayı nasıl hazırlayacağınızı göstereceğiz.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar