elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mobil Elektrikli Araç Şarj İstasyonu |
Ziggy

Elektrikli araç kullanımı yaygınlaşırken, şarj sorunu tüketicinin karşılaştığı önemli bir problem haline geldi. Şarj gerektiren herhangi bir durumda elektrik prizi ya da şarj istasyonu aramak yerine pratik şekilde şarj sorununu çözmek mümkün mü?



A- A+
13.07.2022 tarihli yazı 3500 kez okunmuştur.
Günümüzde elektrikli araç sektöründeki en büyük problem şarj istasyonlarının kurulumu ve takibi. Yazımıza konuk olan Ziggy, bu problemi çözebilecek potansiyele sahip. Mobil elektrikli araç şarj robotu Ziggy, karmaşık ve pahalı şarj istasyonları kurma ihtiyacını ortadan kaldırarak; park edilen herhangi bir noktada aracın hızlı ve efektif bir şekilde şarj olmasını sağlayacak. Ziggy'nin avantajları bu saydığımız özelliklerle de kalmıyor.
 
Geleneksel elektrikli araç şarj cihazları ve istasyonları tasarımsal ve mekaniksel nedenlerden dolayı bazı sınırlandırmalar barındırıyor. Ziggy mobil bir yapıya sahip olduğundan, araçları şarj ettikten sonra çeşitli enerji kaynaklarından kendini şarj etmek için ana üsse dönebilecek. Bu enerji şebekeden, güneş enerjisinden ve dolu bataryalardan karşılanacak.
 
Ziggy'nin mobil ve küçük bir yapıda olması alışveriş ve eğlence merkezleri, otel, hastane gibi yerlerde verimli bir çözüm sunuyor. Bütün bunlara ek olarak yeni mobil şarj istasyonu dijital bir reklam sunucusuyla donatılmış halde. Bu sayede onu kullanan her tesise özelleştirilmiş bir reklam olanağı sunuyor.
 
Ziggy'nin üreticilerinin yaptığı açıklamalar doğrultusunda elektrikli araç satışının artmasıyla, emisyon azaltma hedeflerinin daha sürdürülebilir hale geldiğinin altı çizildi. Ancak elektrikli araçlara uygun şarj altyapısı bulmak gittikçe zorlaşıyor. Ziggy bu sorunu kökten çözme hedefiyle esnek ve basit çözüm sunuyor. Ziggy, esnekliğin yanında daha yeşil ve çevreci bir şarj çözümü de sunuyor.
 
Ziggy'nin geliştiricisi yapmış olduğu açıklamada tamamen elektrikli bir mobilite modeline geçişte bu değişimin daha yumuşak ve hızlı olmasını hedeflediklerini belirtti. Sürücülerin toplu elektrikli araç kullanımı konusundaki çekincelerinden biri olan şarj endişesinin üstesinden gelmelerine yardımcı olacağını da açıklamasına ekledi. Özellikle şarj istasyonlarının kaplayacağı yeri düşünecek olursak, Ziggy şu ana kadar geliştirilmiş en kullanışlı şarj istasyonlarından biri diyebiliriz. Görünen o ki elektrikli araç şarjı bambaşka bir noktaya taşınıyor.


Kaynak:

► interestingengineering.com
 
Yağmur Tarım Yağmur Tarım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.