elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IP Çağrı Merkezi Sistemi ve Özellikleri

Firmalar ve müşteriler için çağrı merkezinin kalitesi önemli bir unsurdur. Standart sunucularda çalışan, IP yazılım tabanlı, kolay kapasite artırım olanağına sahip, kurulu haberleşme sistemlerine ve yazılımlara entegre çalışabilen “Karel IP Çağrı Merkezi Çözümü” ile ilgili ayrıntılı bilgi yazımızın devamında.



A- A+
22.09.2014 tarihli yazı 14973 kez okunmuştur.
Özel sektör ve kamu kurumlarının tamamının kullanımına uygun olan Karel IP Çağrı Merkezi çözümü, müşterileri ile etkin iletişim kurmayı ve müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefleyen işletmelere esnek, uygun maliyetli ve gereken tüm bileşenleri kapsayan bir çağrı merkezi çözümü sunmaktadır.

Standart sunucularda çalışan tamamen IP yazılım tabanlı teknolojisi, kolay kapasite artırım olanağı, birçok haberleşme sistemine ve CRM yazılımına entegre çalışmasını sağlayan altyapısı, kapsamlı raporlama yetenekleri, gelişmiş ses işleme ve IVR uygulamaları ile hem bugün hem de gelecek için verimlilik ve gelir arttırıcı bir yatırım özelliği taşır.

Karel IP Çağrı Merkezi Çözümü, müşteri aramalarını karşılamanın yanında otomatik dış arama (outbound) da gerçekleştirebilir.

Dış aramalar satış, iş takibi, müşteri memnuniyeti takibi, müşteri bilgilendirme, randevu takibi, kampanya düzenleme, anket çalışması gibi amaçlarla kullanılabilir.

Karel IP Çağrı Merkezi Çözümü'nün sağladığı sistematik dış arama desteği ile proaktif kimlik kazanan işletmenizin satışları artar, artan müşteri sadakati ile de ek müşteri talebi oluşur.

Henüz bir CRM çözümü kullanmayan ve müşteri ilişkilerini kullanımı kolay ve ekonomik bir sistemle yönetmek isteyen şirketler için Karel IP Çağrı Merkezi Çözümü kendi içinde bir Mini CRM uygulaması barındırır. Mini CRM uygulaması sayesinde müşterilerle kurulan her temas kurumsal hafızaya kaydedilmiş olur, hızlı ve tutarlı bir hizmet deneyimi yaşatılır.

 

Aynı zamanda mobiliteyi destekleyen çözümlere sahip olan sistem, “Mobil Supervisor” uygulaması ile yöneticiler için mobil uygulamaya da sahiptir. Android ve iOS üzerinde çalışan bu uygulama ile hizmet kalitesinde artış sağlanır.

Bunun yanı sıra performansı arttıran çözümlere yönelik ise “Wallboard” uygulaması ile kuyruk bazlı ve operatörler ile ilgili verilerin anlık görüntülenmesini sağlayan hizmetler de mevcuttur.


 

IP Çağrı Merkezi Çözümünün Faydaları



1) Artan Müşteri Memnuniyeti

► Karşısında kendisine cevap vermek üzere bekleyen bir ekip olduğunu bilmenin verdiği güven ve artan kurumsallık algısı.

► Tek yerden bilgi alabilme ve işlem yapabilmenin sağladığı rahatlık ve hız.

► Müşteri hizmetine odaklanmış bir ekip olacağı için daha kaliteli hizmet alabilme.

2) Artan Kurum Verimliliği


► Müşterilerle kurulan her temasın kaydedilmesi sayesinde toplanan bilgileri inceleyerek önemli eğilimleri zamanında tespit edilebilme.

► Otomatik dış aramalar sayesinde az kaynak kullanarak tele-satış, tele-bilgilendirme kampanyaları düzenleyebilme.
 


   IP Çağrı Merkezi Çözümü ile çalışanlar ve müşteriler kolayca işlemlerini halledebiliyorlar.


► IP teknolojisi sayesinde mekandan bağımsız çalışabilme, merkez bina dışında, ihtiyaç duyulduğunda yurtdışında, hatta evden çalışan operatör kullanabilme.

► Gelişmiş raporlar sayesinde müşteriye sunulan servis seviyesini anlık olarak takip edebilme.

3) Uygun Maliyet


► Yazılım tabanlı çözüm sayesinde düşen ilk yatırım ve işletim maliyeti.

► Karel’in geniş terminal portföyü sayesinde uygun maliyetli operatör terminalleri (IP telefon, IP DECT, yazılım tabanlı telefon, görüntülü telefon, kulaklık).

 

IP Çağrı Merkezi Çözümü Yetenekleri



► Hızlı ve Esnek Çağrı Dağıtımı: Çağrılar hızla karşılanır, dağıtılır ve en uygun operatöre yönlendirilir. Esnek çağrı dağıtımı ile müşterinin bekleme süresi minimum hale getirilir.

► Gelişmiş IVR - İnteraktif Sesli Yanıt: Ses tanıma ve işleme teknolojisi desteğiyle müşteriler standart işlemleri telefon tuşları ile tamamlayabilirler. İş yükü azalır, işlem hızı artar ve ek güvenlik sağlanır.
 


   Mobil Supervisor uygulamasından bir görüntü.
 

► Farklı Erişim Yöntemi – Webfon: Müşteriler, çağrı merkezinizi web siteniz üzerinden ücretsiz olarak arayabilirler.

► Etkin Operatör Yönetimi: Operatörlerin tüm hareketleri, yöneticiler tarafından izlenebilir. Müdahaleler ve raporlamalar yapılabilir. Çağrılar dinlenebilir, operatörün ne durumda olduğu görülebilir.

► Mekandan Bağımsız Çalışma: IP tabanlı yapı sayesinde çalışanlar, istedikleri anda her yerden internet erişimiyle sisteme bağlanabilirler.
 


   Wallboard uygulamasından bir görüntü.
 

► Çağrı Merkezi – CRM İşbirliği ve Mini CRM: CRM programına entegre olabilen sistem sayesinde kaydedilmiş tüm bilgiler operatörün kolayca erişimi altındadır. Sistem içerisindeki mini CRM ile de kurumsal bilgiler hafızaya kaydedilebilir ve müşterilere hızlı, tutarlı bir hizmet deneyimi yaşatılır.

► Ayrıntılı Raporlama: Çağrı raporları, kuyruk raporları, operatör raporları, işaret ve kampanya raporları gibi birçok rapor PDF formatında sistemden aktarılabilir.

 

IP Çağrı Merkezi Çözümü Uygulamaları



► Kamu sektörü: Borç sorgulama ve ödeme, randevu alma, arıza takip, Alo Başkan mesaj bırakma hattı, önemli telefonlar, ihale ve sosyal etkinlik duyuruları, tele-propaganda, tele-anket.

► Sağlık sektörü: Randevu alma, randevu hatırlatma,  tahlil durumu sorgulama, randevudan önce ön hazırlıkların bildirilmesi, yeni hizmetler hakkında bilgilendirme.

► Eğitim sektörü: Kayıt durumu, ders programı, devamsızlık durumu, ödev/proje/sınav not durumu, rehberlik hizmetleri, genel bilgi hattı.
 


   IP Çağrı Merkezi Çözümü sayesinde mekandan bağımsız çalışmak mümkün.


► Hizmet sektörü: Rezervasyon, bilet satış, abonelik yenileme, yeni müşterileri bilgilendirme, hoş geldin aramaları.

► Sigortacılık sektörü: Poliçe satış, poliçe yenileme, çapraz satış.

► Perakende sektörü: Ürün sipariş etme (su, tüp, yemek vb).

► Hukuk sektörü: Otomatik dış aramalarla geniş kitlede tahsilat takibi, icra takibi.
 


 
► VİDEO: KAREL IP Çağrı Merkezi Çözümünü ayrıntılı olarak incelemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:
 


 
Kaynak: 



 
Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar