elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İyi Bir Android Geliştiricisi Nasıl Olunur?

Günümüzde sürekli popülerleşen ve kendini yenileyen bir dil olan Android programlama dili hayatımızda gittikçe önemli bir yer almaya başladı. Peki bu kadar kısa zamanda popülerleşen bir programlama dili için daha iyi bir geliştirici nasıl olunur sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
07.02.2015 tarihli yazı 16352 kez okunmuştur.
Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra çok şey değişti. Peki ya akıllı telefonların bu kadar akıllı olmasını sağlayan şey nedir? Aslında akıllı telefonların görüldüğü kadar akıllı olmasındaki ana sebep developerlardır. Bu sebepten dolayı günümüzde iyi bir Android Geliştiricisi(Developer) nasıl olunur sorusu aslında akıllı telefonların nasıl akıllı olduğu sorusundan daha önemli hale gelmiştir. 

İlk olarak çok sevilen ve kullanılan uygulamaların ele alınması gerekir. Sosyal medya, oyun, yararlı programlar gibi uygulamalar sayesinde artık günlük işler daha rahat halledilir hale gelmiştir. Uygulamalar ister istemez hayatımızın her anında bizimle birlikte yaşamaktadır ve toplum içinde uygulamalar yok olursa hayatımızın büyük bir kısmı değişecek algısı uyanmaktadır. Örnek verilirse eğer diyet programı uygulamasının kullanıldığını ve kullanılan zaman zarfı içinde işe yaramadığı düşünülürse ya da girilmek istenilen bir sosyal medya programı için herhangi bir uygulamanın olmadığı gibi düşüncelere yer verilirse eğer hayatımız yaşanmaz hale gelmektedir düşüncesi de toplum içinde yok değil.

 
 

 
►İlginizi Çekebilir : Android'li Akıllı Telefonlara Root Nasıl Atılır?

 
Günlük hayatımızın sorunsuz işlemesi için uygulamaların önemi yadsınamaz. Bu sebepten dolayı masaüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlara ve tabletlere doğru bir göç başlamıştır ve artarak devam etmektedir. Durum böyle olunca uygulama geliştiricilerinin önemi artmış oldu ve alınan bir kaç dersten sonra basit bir uygulama geliştirilebiliniyor hale gelinmiş oldu. Ancak bir çok kişi tarafından geliştirilen fonksiyonel bir uygulama geliştiriciler arasında halen bir mücadele halindedir. Bu sebepten dolayı önemli olan uygulama geliştirmek değil iyi bir uygulama geliştirmektir.

İyi Bir Uygulama Geliştirmede Önemli İpuçları

Her şeyden önce öğrenmeye istekli olunması gerekmektedir. Büyük bir uygulamanın yapılıp yapılamayacağını tıpkı hayatımızda bir şeyin olmasını nasıl istediğimiz gibi istekli olup olmadağımız belirler. Uygulama geliştirme uzay bilimleri gibi çok zor olmayabilir ama çok basit bir şeyde değildir. Biraz istekli olmak ve özverili olmak gerekli bütün kodlama yeteğinin kazanılmasını sağlayan temel bileşenlerdir.

 

 
  
►İlginizi Çekebilir : Android Cihazlar için Xposed Framework Nedir? nasıl Yüklenir?
 
  
Android geliştiricisi olanların XML ve Java gibi spesifik alanlarda temel bilgi avantajları vardır. Bu avantajın üstüne Android için gerekli olan temel çok rahat bir şekilde inşa edilebilir. Bu yüzden aslında XML ve Java bilen geliştiriciler Android programlama içinde çok rahat ederler. 

Deneme yanılma çok iyi bir öğrenme şeklidir. Android programlamada tıpkı bir önceki cümlede belirtildiği gibi deneme yanılma yoluyla öğrenilebilir. Deneme yanılma yöntemi kullanarak başlangıçta büyük bir korku oluşabilir fakat vazgeçmemek gerekir. Bir kaç hatayı deneme yanılma yöntemiyle düzelttikten sonrası daha kolay olacaktır. Bu yöntem aynı zamanda geliştiricilerin profesyonel olmadıkları alanda da kendilerini geliştirmelerini sağlar. 

Mümkün oldukça basit düşünülmelidir. Telefonda hangi tür uygulamalar sevilir sorusunun cevabı genel olarak kullanışlı ve basit bir uygulama olacaktır. Bu  sorunun cevabı çoğu insan için aynıdır ve bu yüzden uygulama geliştirirken basit düşünmek daha verimli olacaktır. Aynı zamanda ne kadar komplex ve karmaşık uygulamalar geliştirilirse uygulamanın o kadar iyi olacağını düşünen bir çok kişi vardır. Bu yönteme odaklanırken bir çok başarısız uygulamalar ortaya çıkmaktadır. Unutmamak gerekirse basit uygulama başarısız olacak diye bir düşünce çok yanlıştır. Uygulamalar ne kadar basit ve kullanışlı olursa o kadar başarılı olur.

 


 
►İlginizi Çekebilir : Android Çalışma Zamanı Nedir?

  
Dünyaya odaklanmak gerekmektedir. Çünkü günümüzde ne kadar başarılı uygulamalar varsa mümkün olduğunca dünyayı odak noktası olarak seçtikleri için başarılı olmuşlardır. Sadece Android için düşünmek yanlıştır. Çünkü geliştirilen çoğu uygulamanın yada projenin asıl amacı günlük hayatımızı kolaylaştırmaktır. 

Nereden Öğrenilebilir?

Eğer mobil Android programlama büyük bir zevkle öğrenilmek istenilirse her şey daha kolay olacaktır. İyi bir Android developer olabilmek için bir kaç tane iyi web siteleri bulunmaktadır. Bu siteler aracılığıyla daha basit ve kolay düşünerek uygulamalar geliştirilebilir. 

 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Android Cihazlara Custom Rom Nasıl Kurulur?
  
  
İlk olarak incelenmesi gereken site Developer Android sitesidir. Google'nin resmi Android geliştirici sitesidir. Bu sitede Android programlama ihtiyaçlarınız için her türlü bileşenler bulunabilir. Daha sonra Treehouse sitesi mevcuttur. Bu site üyelik istemesine rağmen zengin bir içeriğe sahiptir. Bu siteden başarılı ve basit bir uygulamalar geliştirilebileceği gibi ilerleyen zamanlarda komplex uygulamalar için ihtiyacınız olan bileşenler bulunmaktadır. Son olarak Udemy sitesi bulunmaktadır. Udemy uygulama geliştirmek için iyi bir yol göstericidir. Ön bilgi olmadan başlayanlar için iyi bir sitedir. 



Kaynak : 

►Technotification

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.