elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ICS Serisi Elektronik Muhafaza ile Kolay Uyarlanabilirlik

Elektronik muhafaza kullanımında tasarımcıları en çok zorlayan konulardan birisi bağlantı yapılacak farklı ara yüzlere göre kutu üstünde yapılacak kesme, delme vs. gibi modifikasyon işlemleridir. Seçilecek elektronik muhafazanın materyal kalitesi bakımından bu tür zorlayıcı işlemlere dayanıklılık göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde kutu üzerinde oluşabilecek kırılma ve çatlamalar hem malzeme hem de işçilik açısından beklenmedik maliyetlere sebep olacaktır. Phoenix Contact’ın, siz kullanıcılar için tasarladığı ICS Serisi Elektronik Muhafazalar sayesinde RJ45, Anten, USB ve DSUB bağlantılarınız için tercih edebileceğiniz, elektronik muhafazaya entegre edilebilir bağlantı alanları ile modifikasyon işlemi için para ve zaman kaybetmeden, en önemlisi de değiştirilebilir alanlar aracılığı ile tasarım ve uygulamanızda hızlıca değişiklik yapabileceksiniz. Detaylar yazının devamında...



A- A+
21.04.2021 tarihli yazı 5717 kez okunmuştur.
Phoenix Contact'ın özellikle otomasyon cihazlarına yönelik talepleri karşılayan farklı ölçü seçenekleri, vidalı veya push-in bağlantılı konnektör aksesuarları ve opsiyonel 8 kutuplu DIN Ray konnektörleri ile birçok talebi tek bir seri ile karşılayabilirsiniz.
 


► İlginizi Çekebilir: Klemens Sistemleri


ICS Serisi elektronik muhafazalar farklı yükseklik, derinlik ve genişlik seçenekleri için farklı PCB boyutlarına yönelik tasarımlarınız için uygundur. Genişlik : 20, 25 ve 50 mm; yükseklik : 77, 100 ve 122 mm ve derinlik : 87,110 ve 132 mm olarak farklı muhafazalar seçilebilir. Sunduğu ölçü seçenekleri sayesinde PCB üzerinde farklı istifleme yüksekliklerine sahip komponentleri rahat bir şekilde elektronik muhafazanızda konumlandırabilirsiniz. Seçeceğiniz taban montaj kutusu doğrultusunda ister şeffaf ister kapalı üst kapaklar seçebilir ya da farklı renk, şekil ve en önemlisi farklı bağlantı ara yüzlerine uygun alanlarla kendi özgün tasarımınıza yönelik seçeneklerle ilerleyebilirsiniz.
 

Daha fazla bilgi için Phoenix Contact’ın bir firması olan Protiq’in konfigüratör sayfasını tıklayınız.
 

 

Bu sayede sınırlara bağlı kalmadan firmanıza özel olarak tasarım yapabilir, farklı bağlantı alanları oluşturabilir ve buna ek olarak kutu üzerine lazer veya tampon baskı ile logonuzu bastırabilirsiniz.

 


► İlginizi Çekebilir: Dijital Markalama

Optimum kullanım alanı avantajı ile de kutu içerisinde 2 adet PCB konumlandırabilirsiniz. Birden fazla modül kullanımınız söz konusu ise TBUS8 DIN ray konnektörleri sayesinde seri veya paralel şekilde ( 8 paralel, 7 paralel ve 1 seri veya 6 paralel ve 2 seri kontaklarla) modüller arası haberleşme gerçekleştirilebilirsiniz.
 


PCB Uygulamaları için İletimde Kullanabileceğiniz Konnektör Çeşitleri


İhtiyacınız olan ve iletimi yapılmak istenen akım değeri doğrultusunda 3.5 mm ve 5.00 mm olmak üzere 2 farklı seri bulunmaktadır. Kullanılacak taban montaj kutusunun genişliği doğrultusunda belirlenebilecek kutup sayısı seçenekleri değişmektedir. Örnek olarak; yükseklik ve derinlik ölçülerinden bağımsız 20 mm genişliğinde bir taban kutusu seçilmesi durumunda 3.5 mm pin aralıklı 4 kutuplu konnektör kullanabilirken, 5.00 mm pin aralıklı konnektörde 3 kutuplu seçenekle ilerlenebilir. Eğer derinlik 25 mm seçilecek olursa da 3.5 mm pin aralığında 5 kutup, 5.00 mm pin aralığında ise 4 kutuplu konnektörü kullanarak kutup sayısı arttırılabilecektir. Tüm seçenekler için vida bağlantılı ve el aleti kullanmadan hızlı bir şekilde montaj avantajı sunan push-in bağlantı teknolojisine sahip konnektör seçenekleri bulunmaktadır.


ICS Serisi Elektronik Muhafazaların bir diğer önemli özelliği ise ürünle birlikte kullanılabilir alüminyum soğutuculardır. Isının problem olduğu, kullanıcıyı zorlayan uygulamalar için geliştirilen soğutucular, ısı dağılımını sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Motor gibi aktif soğutucuların tercih edilmediği uygulamalarda cihazınızın aşırı ısınmasını önlemek için pasif soğutucuları kullanabilir, riskleri ortadan kaldırabilirsiniz.


 

Phoenix Contact, kontrol panosuna görüntü ve işletim sistemi eklemek isteyenleri de unutmamıştır. Tasarımında dokunmatik ekran veya membran klayve kullanmak isteyen uygulamacılar için de farklı çözümler sunmaktadır. Muhafaza üst kısmında kullanabileceğiniz farklı ölçü ve piksel özelliklerine sahip dokunmatik ekranlar, kullanıma hazır şekildedir ve montaj tasarrufu sağlar.

Benzersiz özellikleri ve sağladığı avantajlarla piyasada bulunan birçok elektronik muhafaza serisinden ayrılan ICS Serisi Elektronik Muhafazaların kullanımı oldukça kolay. Tasarımınız için gereken komponentlerin PCB üzerindeki montajını gerçekleştirin. Hazır bağlantı alanlarını tercih ettiğiniz RJ45, DSUB, anten veya USB girişi için seçtiğiniz dolgularının da PCB üzerindeki montaj işlemini tamamlayın. Montaj işlemini tamamladığınız hazır PCB’yi seçmiş olduğunuz montaj tabanına yerleştirin ve varsa toprak kontağına temas ettirin. Yerleşimin ardından üst kapağı da montaj tabanına takın ve montajı tamamlayın.


Phoenix Contact'ın sunmuş olduğu çevrimiçi hizmetlerden biri olan “Konfigüratör” uygulaması sayesinde ICS Serisi ve diğer elektronik muhafaza serilerimiz için montaj tabanı, üst kapak ve konnektör ve pasif soğutucu gibi tüm seçeneklerin sunulduğu ekranda adım adım seçim yapabilir, oluşturduğunuz seti istediğiniz açılardan görebilir, sonrasında 2 ve 3 boyutlu olarak çizimleri istediğiniz formatta bilgisayarınıza indirebilir ve seçiminizi mail adresinize de göndererek kontrol edebilirsiniz. Konfigüratör için aşağıdaki link kullanabilir veya www.phoenixcontact.com.tr websitesinin arama kısmına “#0512” yazarak ilgili bölüme erişebilirsiniz.


Phoenix Contact, bu yazıda yer verilen ICS Serisi elektronik muhafazaların sunduğu benzersiz tasarım seçenekleri sayesinde yaratıcılıktaki sınırları sizler için ortadan kaldırmaktadır. Ürünle ilgili teknik sorularınız ve numune talepleriniz için osahin@phoenixcontact.com adresinden Phoenix Contact ile irtibata geçebilirsiniz.

Öznur Şahin

Ürün Grubu Yönetmeni / Cihaz ve Saha Bağlantı Sistemleri  


Kaynak:



  
                 

 



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar