elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Push-in Bağlantılı Renk Kodlamalı Marşaling Sistemi

Proses mühendisliğinde elektriksel kontak noktalarının kalitesi tüm sistemin güvenilirliğinin ana kriteridir. Phoenix Contact, Ex onaylı klemenslerde çok geniş bir ürün gamı sunmaktadır. Sinyal gruplaması ve dağıtımı için yenilikçi ve kompakt marşaling klemensleri ve potansiyel dağıtım klemensleri mevcuttur. Bu yazımızda push-in bağlantılı renk kodlamalı marşaling sistemini inceleyeceğiz.



A- A+
23.03.2021 tarihli yazı 8883 kez okunmuştur.

Her Uygulama için Mükemmel Marşaling Çözümü

Yeni marşaling sistemiyle Phoenix Contact uygulamanız için doğru çözümü sunmaktadır. Yüksek sinyal yoğunluğu, yer tasarrufu, anlaşılır düzen, esneklik, kolay ve hızlı kablolama bu yenilikçi marşaling sisteminin temelini oluşturur.


Push-in bağlantılı renk kodlamalı marşaling sistemi

► İlginizi Çekebilir: Klemens Sistemleri


Marşaling Panoları


Belirli bir uygulama için tam kutup sayısının konfigüre edilebilmesini sağlar. Kompakt tasarımları sayesinde, marşaling PTMC cihazları, otomasyon uygulamalarında marşaling için maksimum sinyal yoğunluğu sağlar. İstenen kutup sayısına göre yapılandırılabilen ve renkli matris elemanları içeren modüler yapı, yer kazandıran, düzgün ve hatasız kablolama sağlar. Mavi marşaling panoları 60 V'a kadar Ex i emniyet devrelerinde kullanılabilir.


Renk koduna göre hazır montajlı marşaling klemensleri


Avantajlarınız


►Kompakt tasarım sayesinde %20 daha yüksek sinyal yoğunluğu 
►Modüler tasarım belirli bir uygulama için tam kutup sayısının konfigüre edilebilmesini sağlar
►Bağlantı noktaları arasında merkezlenmiş serbestçe erişilebilir 2.3 mm test bağlantıları ile kullanışlı test imkanı
►DIN raya, 19" raka veya direkt montaj sayesinde esnek kullanım
►Matris tanımlama için geniş yüzeyli markalama seçenekleriyle belirgin görünüm
►Puşbutonlu versiyonlar mevcuttur.
►CLIPLINE complete üniform sistem aksesuarları ile daha düşük lojistik maliyetleri




Marşaling Panolarının Kullanımı


Yeni sistemlerde ve yenilemelerde bus sistemlerinin kullanımının yanında (ör: güç istasyonlarında ve proses sistemlerinde), yüksek emniyet ve süreklilik talebi nedeniyle noktadan noktaya bağlantı geçerliliğini korumaktadır. Standart ölçme ekipmanlarıyla hızlı hata tespiti avantajına sahiptir. Gelecekte, yüksek sinyal yoğunluğu, düşük yer ihtiyacı ve optimum açıklık sağlayan marşaling panosu kaçınılmaz olacaktır. Patentli ve modüler PTMC marşaling panosu konseptiyle gruplama uygulamaları için yenilikçi bir sisteme sahip olacaksınız.
 


Marşaling Panosu Kablajı


Esnek Kullanım 


Direkt rak montaja alternatif olarak DIN raya montaj için adaptörler mevcuttur. Bunlar en küçük makine yapıları veya alt dağıtımlarda kullanılabilir.



Esnek montaj imkânı 

 

 Özelleştirilmiş Marşaling Panosunu Yapılandırın


Marşaling panoları için çevrimiçi yapılandırıcı, ihtiyacınıza uygun marşaling panosunu yapılandırmanıza olanak tanır. Öncelikle uygun montaj tipini seçin. Bir kez belirlendikten sonra, marşaling panonuzda kaç bağlantı olması gerektiğini belirtin. Bunu yapmak için, marşaling panosu için satır ve sütun sayısını ve marşaling elemanı başına bağlantı sayısını seçin. Seçildikten sonra, öğeleri ayrı ayrı on bir renkte kodlayabilirsiniz. Bu, marşaling panosunu kişisel gereksinimlerinize göre tasarlamanızı sağlar, böylece tüm marşaling panosuna optimum bir genel bakış sağlanır. Böylece, bir öğeyi yeniden sıralarken yapılandırma işlemini atlayabilirsiniz, her yapılandırmanın sonunda bir kod alırsınız. Ardından bu kodu, marşaling panosuna istediğiniz zaman erişmek ve yeniden düzenlemek için kullanabilirsiniz. Sadece birkaç tıklamayla bitmiş ürünlerinizi hızlı ve güvenilir şekilde alın.
 


Marşaling panolarının hızlı ve kolay şekilde kişiselleştirilmesi ve yapılandırılması
 

Hazır Montajlı Marşaling Panoları

Marşaling panoları DIN VDE 0815'e göre standartlaşmış renk kombinasyonlarında temin edilebilir.




Renk kombinasyonuna göre hazır montajlı marşaling panoları


Detaylı bilgi için tıklayınız.

Marşaling Klemensleri


Kompakt PTRV marşaling klemensleri otomasyon uygulamalarında sinyallerin düzenli şekilde gruplaması için kullanılır. Çok sayıda iletkenin bağlantısı renk kodlu katlarla basitleştirilir. Bu ve üstten bağlantı, bağlantı hatalarını önler. Mavi marşaling klemensleri 60 V'a kadar Ex i emniyet devrelerinde kullanılabilir. Aynı şekle sahip potansiyel dağıtımı ve kapsamlı aksesuarlar ürün gamını tamamlar.
 
Phoenix Contact’ın, bağlantı noktalarının renkleri istenen şekilde seçilebilen kompakt marşaling klemensleri, sinyal kablajınızı açıkça anlaşılır hale getiriyor ve %20 daha yüksek yoğunlukta kablaj yapılabilmesini mümkün kılıyor. 11 farklı renk seçeneği ve tüm bağlantı noktalarında bulunan 2.3 mm test delikleri hızlı kablaj ve kolay ölçüme olanak sağlar.


Marşaling klemensleri

► İlginizi Çekebilir: Modüler Makine Tasarımları için Push-in Klemensler


Avantajlarınız


► Kompakt tasarım sayesinde %20 daha yüksek sinyal yoğunluğu
► Kablo ve bağlantı noktaları için serbestçe yapılandırılabilir renk kodlaması sezgisel ve güvenli montaj imkanı sağlar.
►  Bağlantı noktaları arasında merkezlenmiş rahatça erişilebilir 2.3 mm test bağlantıları ile elverişli test


Phoenix Contact'ın Marşaling Panosu hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.




Kaynak:



  
                 

 

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar