elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Huawei SmartLİ Lityum İyon Akülü UPS

Kesintisiz güç kaynakları (UPS) sürekli güç sağlayarak, ekipmanı veri kaybından ve ani kesintiler veya voltaj dalgalanmalarından kaynaklanan hasarlardan koruyabilirler. Her biri kendine özgü özellik ve avantajlara sahip çeşitli UPS türleri bulunmaktadır. Güç kaynağı ve dağıtım sektöründe inovasyon odaklı bir şirket olan Huawei, SmartLi UPS çözümünü geliştirmek için elektronik ve akıllı dijital teknolojileri entegre etmiştir. Huawei’in Li-ion pil teknolojisini benzersiz modüler tasarımla birleştiren SmartLi UPS, yeni nesil veri merkezleri için güç kaynağı sistemini yeniden tanımlıyor.



A- A+
15.11.2023 tarihli yazı 4200 kez okunmuştur.
Günümüz UPS teknolojisi ise “maksimum verimlilik, minimum kayıp” ilkesine göre gelişim göstermektedir. UPS sistemleri sayesinde iş gücü kaybı, veri kaybı gibi zararlar minimum hale getirilip sürdürülebilirlik seviyesi arttırılmaktadır. İş sürekliliği ve işletme maliyetleri üzerinde yapılan hesaplamalar sayesinde işletme sahipleri UPS’lerin ilk yatırım maliyetlerinden çekinmeyerek kaliteli UPS sistemlerini tercih ederek enerji verimliliği konusunda büyük adımlar atmayı başarabilmişlerdir. Bu konuda yapılacak olan doğru tercih ise anlık hesaplamayla değil, uzun zamanlı verilere göre yapılmalıdır.

 
Küresel pazarın hızla büyümesi ve UPS teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte modüler UPS'ler daha yoğun, verimli, yeşil ve akıllı hale geliyor.
 

Huawei'nin küresel pazardaki performansı, yılların biriktirdiği teknik bilgi birikimi ve yeniliklere dayanmaktadır. Aslında, devam eden Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) konusundaki kararlılığı sayesinde Huawei, en son teknolojiler hakkında derinlemesine araştırmalar yürütmek ve hem performans hem de spesifikasyonlarla ilgili çeşitli atılımları desteklemek amacıyla dünya çapında çok sayıda UPS Araştırma Laboratuvarı kurdu.

 
Güç kaynağı ve dağıtım sektöründe inovasyon odaklı bir şirket olan Huawei, SmartLi UPS çözümünü geliştirmek için elektronik ve akıllı dijital teknolojileri entegre etmiştir. Huawei’in Li-ion pil teknolojisini benzersiz modüler tasarımla birleştiren SmartLi UPS, yeni nesil veri merkezleri için güç kaynağı sistemini yeniden tanımlıyor.


 
 

Huawei SmartLİ Lityum İyon Akülü UPS


Gücünüzü Dijitalleştirin

SmartLi, Huawei tarafından UPS için geliştirilmiş bir batarya enerji depolama sistemidir. Bu sistem, güvenlik ve güvenilirlik, uzun ömür, alan tasarrufu ve kolay bakım gibi özelliklere sahiptir. LFP, Li-ion pilin en güvenli hücresidir. Benzersiz aktif akım denge kontrol teknolojisi, yeni ve eski pillerin karışık kullanımını destekler ve Capex (Sermaye Harcamaları) maliyetini azaltır. Üç seviyeli BMS sistemi, Huawei UPS ve Ağ yönetim sistemi ile akıllı pil yönetimini gerçekleştirir, Opex (Operasyonel Giderler) maliyetini düşürür.

 
Kendi Markası ile Li-on Akü Üretimi Yapan Tek Firma | Huawei





Alabileceğiniz Lokasyonlar için Tıklayınız




 

Veri Merkezleri ve Hafif Endüstriyel Uygulamaların Yeni Seçimi Neden Huawei SmartLİ Lityum İyon Akülü UPS?


Kurşun asit akülerden % 70 daha az yer kaplayan Lityum İyon Aküler, alanın sınırlı olduğu durumlarda kullanıma daha elverişlidir. Tasarruf edilen alana veri merkezleri için ek kabinler yerleştirilebilir, böylece daha fazla gelir elde edilebilir. Diğer uygulamalar için de yerden ciddi şekilde tasarruf yapılmış olur. Ayrıca Lityum İyon Akülerin ağırlığı, kurşun asit aküleri yalnızca üçte biridir. Bu da saha seçimini kolaylaştırarak zeminin yük taşıma gereksinimlerinin daha düşük olmasını ve zemin güçlendirmesine gerek duyulmamasını sağlar.

 
Yapay zeka destekli "AI-Powered" ile sıfır arıza süresi eski ve yeni akü gruplarının vir arada kullanımı


Peki ya kullanım ömrü?

Lityum İyon Akü, 10-15 yıl çalışabilir. Standart 10-12 yıl ömür beklentili kurşun asit aküler ise şartlara göre 6-8 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Son olarak Lityum İyon Aküler, 8-10 kat daha fazla (5000 döngüye kadar) şarj ve deşarj döngüsünü destekler. Daha kısa sürede şarj olur, eski ve yeni akü grupları birbiri ile birlikte çalışabilir. Dolayısı ile toplam satın alma maliyeti açısından çok büyük avantaj sağlarlar.

Çok daha küçük fiziksel ayak izi ve çok daha uzun kullanım ömrüyle Li-ion piller, veri merkezlerinin Kesintisiz Güç Kaynağında (UPS) yaygın olarak kullanılan geleneksel kurşun asit pillere göre önemli ölçüde daha uygun maliyetlidir. Li-ion pillerin maliyetinin önümüzdeki üç yıl içinde %30’a varan oranda düşeceği ve kurşun asit alternatifleriyle aynı fiyat seviyesine geleceği tahmin ediliyor. Bu nedenle Li-ion çözümlerinin, dünya çapındaki veri merkezlerinde giderek daha fazla yer alacağı öngörülüyor.

100 kW/3U düzeyinde yüksek yoğunluğa sahip en yeni UPS güç modülü ve sunduğu %97’ye varan oranda verimlilik artışıyla, "1 Rafta 1 MW" elde edilebilir. Bu da güç kaynağının fiziksel ayak izini %50 oranında azaltırken diğer yandan da kabinler için daha fazla alan sağlayarak ve şirketler için toplam maliyetleri düşürerek geliri artırır.


Teklif Almak için Tıklayınız



Uygulama Alanları

Merkez ofis veya felaket kurtarma veri merkezleri
► İnternet veri merkezleri
► Büyük bulut bilişim veri merkezleri


Özellikleri

Güvenilir

Uzun döngü ömrü; döngü ömrü 5000'e kadar çıkabilir
► Yüksek stabiliteye sahip LFP hücresi, termal kaçış sonrası yangın çıkarmaz
► Üç seviyeli BMS sistemi güvenilirliği sağlar
► Batarya modül düzeyinde yangın söndürme, hassas ve hızlı yangın söndürme (her bir modüle entegre TUV onaylı Novec marka yangın söndürücü bulunur)

 
Huawei’de bulunan Lityum-İon (LiFePO₄) teknolojisi ile akülerin yanması ve aşırı ısınması söz konusu değildir.


Verimli

► Yüksek güç yoğunluğu sayesinde, %70 alan tasarrufu sağlar
► Akıllı BMS sistemi, rutin O&M maliyetlerini %80 azaltır

Basit

► Aktif akım denge kontrolü, yeni ve eski pil dolaplarının karışık kullanımını destekler, esnek genişlemeye uygun
► Standart olarak entegre edilmiş Akü İzleme ve Yönetimi (kolay bakım ve işletme)
► Akıllı aktif voltaj denge kontrolü, farklı sayıda lityum pilli pil dizilerinin paralel bağlanmasına olanak tanır
► Otomatik gruplandırma ve kapasite kontrolü, manuel kapasite test maliyetlerini azaltır ve güç kesilme risklerini önler.


UPS Seçimi | Güç-Hesap Tablosu | için Tıklayınız



Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar