elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Huawei UPS 5000-H Modüler 400 - 1600 kVA

Küresel pazarın hızla büyümesi ve UPS teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte modüler UPS'ler daha yoğun, verimli, yeşil ve akıllı hale geliyor. Huawei’nin UPS5000-H Moduler UPS’i, veri merkezi güç kaynağında yeni bir ultra yüksek yoğunluk ve verimlilik çağının habercisi oldu. Detaylar içeriğin devamında…



A- A+
17.10.2023 tarihli yazı 4740 kez okunmuştur.

Kesintisiz Güç Kaynakları Nedir? 


Kesintisiz güç kaynakları, elektrik şebekesinde meydana gelebilecek olası, kısa veya uzun süreli elektrik kesintilerinde, gerilim dalgalanmalarında (çöküntüler, yükselmeler veya ani değişikler), frekansın stabil olmadığı durumlarda bağlı cihazları bu değişimlerden koruyan ve sağlıklı, kesintisiz çalışmalarını sağlayan elektronik cihazlardır. Kısacası elektriksel sistemleri besleyerek, şebekedeki anormal durumları düzelterek sisteme temiz ve kaliteli enerji aktarımı yapan cihazlardır.

Günümüz UPS teknolojisi ise “maksimum verimlilik, minimum kayıp” ilkesine göre gelişim göstermektedir. UPS sistemleri sayesinde iş gücü kaybı, veri kaybı gibi zararlar minimum hale getirilip sürdürülebilirlik seviyesi arttırılmaktadır. İş sürekliliği ve işletme maliyetleri üzerinde yapılan hesaplamalar sayesinde işletme sahipleri UPS’lerin ilk yatırım maliyetlerinden çekinmeyerek kaliteli UPS sistemlerini tercih ederek enerji verimliliği konusunda büyük adımlar atmayı başarabilmişlerdir. Bu konuda yapılacak olan doğru tercih ise anlık hesaplamayla değil, uzun zamanlı verilere göre yapılmalıdır.

 
Küresel pazarın hızla büyümesi ve UPS teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte modüler UPS'ler daha yoğun, verimli, yeşil ve akıllı hale geliyor.
 

Huawei'nin küresel pazardaki performansı, yılların biriktirdiği teknik bilgi birikimi ve yeniliklere dayanmaktadır. Aslında, devam eden Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) konusundaki kararlılığı sayesinde Huawei, en son teknolojiler hakkında derinlemesine araştırmalar yürütmek ve hem performans hem de spesifikasyonlarla ilgili çeşitli atılımları desteklemek amacıyla dünya çapında çok sayıda UPS Araştırma Laboratuvarı kurdu.

Performansı 50 kW/3U'dan 100 kW/3U'ya çıkaran güç modüllerindeki atılım, kaydedilen ilerlemenin bir örneği olarak hizmet ediyor ve 2020'de Huawei, 100 kW/3U ultra yüksek yoğunluklu, modüler, çalışırken değiştirilebilir modülü piyasaya sürdü.

Güç modülü yoğunluğundaki artış, sistem genelindeki yoğunluğun iyileştirilmesi yönünde zincirleme bir etkiye sahiptir. 2021'de Huawei, bir kabin için bir MW ve %97 sistem verimliliği elde etmek için 100 kW/3U ultra yüksek yoğunluklu, çalışırken değiştirilebilir güç modülleri kullanan yeni modüler UPS5000-H serisini piyasaya sürdü. Bu başarı, veri merkezi güç kaynağında yeni bir ultra yüksek yoğunluk ve verimlilik çağının habercisi oldu. Ayrıca Huawei'nin modüler UPS'si, ultra yüksek güvenilirlik, ultra yüksek güç yoğunluğu, ultra yüksek verimlilik ve süper zeka sağlayan akıllı lityum pillerle donatılabilir.
 

Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri Nelerdir?


Kesintisiz güç kaynakları (UPS) sürekli güç sağlayarak, ekipmanı veri kaybından ve ani kesintiler veya voltaj dalgalanmalarından kaynaklanan hasarlardan koruyabilirler. Her biri kendine özgü özellik ve avantajlara sahip çeşitli UPS türleri bulunmaktadır.

Statik UPS'ler; sadece yarı iletkenlerden oluşan hareketli parçası olmayan UPS’lerdir. Statik UPS’leri Offline, Line-Interactive ve Online olarak 3 bölüme ayırabiliriz. Online UPS de Konvansiyonel ve Modüler olarak ikiye ayrılır.

► Konvansiyonel UPS’ler, monoblog yapıdadır ve stand alone olarak da bilinir.
► Modüler UPS’ler ise frame içerisinde yerleştirilen güç modülleri ile güç artırımı yapılabilir mimaride tasarlanmıştır.

Dinamik UPS'ler; hareketli senkron motorun elektrik enerjisi üreterek cihazları beslemesi prensibiyle çalışan UPS’lerdir.


UPS Seçimi | Güç-Hesap Tablosu | için Tıklayınız




 

Huawei UPS 5000-H Modüler 400 - 1600 kVA


UPS5000-H (400-1600 kVA), Huawei'nin orta ve büyük ölçekli veri merkezleri ve kritik güç kaynağı senaryoları için tasarlanmış yüksek yoğunluklu ve yüksek verimli modüler UPS'idir. Tek bir rafta 1MVA elde etmek için gelişmiş 100 kVA / 3U çalışırken değiştirilebilir güç modülleri ile donatılmıştır ve bu da ayak izinden tasarruf etmenize yardımcı olur. 





Alabileceğiniz Lokasyonlar için Tıklayınız



 

Huawei 5000-H Modüler UPS Özellikleri


Basit

Güç, baypas ve kontrol modülleri çalışırken değiştirilebilir. Sıradan bir mühendis, bakımı 5 dakika içinde bitirebilir.
► UPS, yönetim maliyetini azaltan, basit ve esnek konfigürasyonlar sunan bir SNMP kartı ile konfigüre edilmiştir.
► Huawei NetEco, uzaktan merkezi yönetiminin daha kolay yapılmasını sağlar.


Yeşil

► 1 MW, 1 raf, ayak izinden %50 tasarruf
► Alan verimli kullanılır. UPS, daha fazla BT ekipmanı yerleştirmek için yerden tasarruf sağlar.
► Geleneksel monoblok kabinli UPS çözümlerine kıyasla ayak izini %50 azaltır.

Akıllı 

► iPower teknolojisi ile akü, kapasitör, fan veya diğer herhangi bir önemli bileşende arızanın artmasını önlemek için bir uyarı oluşturulur.

Güvenli

► Yedekli mimari sayesinde tek hata noktası ortadan kalkar.
► Ürün, zayıf elektrik şebekelerine uyum sağlamak için geniş bir giriş voltajı aralığını destekler.
► UPS, yüksek sıcaklık, yüksek nem ve toz adaptasyonuna odaklanan güvenilirlik testlerinden geçer. Çevrenin UPS güvenilirliği üzerindeki etkisi azalır.

 

Huawei UPS 5000-H Modüler UPS Kullanım Alanları





 Büyük boyutlu veri merkezleri
Sağlık / Medikal sektörü
Endüstri tesisleri
► DR (Disaster Recovery) veri merkezleri
► ISP (Internet Service Providers) veri merkezleri
► Altyapılar, büyük boyutlu kontrol ekipman odaları ve demiryolları



Teklif Almak için Tıklayınız

 

Dijital Geleceğe Doğru


Veri merkezlerine yönelik verimli, güvenilir ve akıllı güç kaynağı sistemleri, dijital gelecek için sağlam ve istikrarlı bir temel sağlayarak endüstriler genelinde dijital yükseltmelerin desteklenmesine yardımcı olur. Huawei modüler UPS'leri, yalnızca 5 dakika içinde çevrimiçi bakımı ve kapasite genişletmeyi destekleyen, çalışırken değiştirilebilir bir tasarıma sahiptir. Bu, ilk yatırımı en aza indirir ve güç kaynağı özelliklerinin hassas hizmet gereksinimlerine göre esnek bir şekilde yapılandırılmasına olanak tanır ve bu da böyle bir çözümü uzun vadeli, sürdürülebilir kalkınmaya uygun hale getirir. Yenilikçi avantajlardan, kanıtlanmış ürün performansından ve kapsamlı küresel hizmet desteğinden yararlanan Huawei modüler UPS ürünleri, taşıyıcılardan İnternet Servis Sağlayıcılarından (ISP'ler), hükümetlere ve finans, üretim, ulaşım, eğitim ve diğer sektörlere kadar çeşitli sektörlerde ve sektörlerde halihazırda yaygın olarak kullanılmaktadır. Buna ek olarak, hem müşterilerden hem de pazarlardan sürekli olarak tanınmaktadırlar. Huawei UPS ürünleri ve çözümleri, DCS Ödülleri 2020'de Yılın Veri Merkezi Güç İnovasyonu seçilmesi ve Interop Tokyo 2021'de Özel Ödül alınması da dahil olmak üzere birçok sektör ödülü kazandı. Geleceğe baktığımızda Huawei, müşterilere her zamankinden daha basitleştirilmiş, daha çevreci, daha akıllı ve daha güvenilir veri merkezi çözümleri sunmak, dijital olarak dönüşmelerine ve dijital geleceğe yolculuklarını hızlandırmalarına yardımcı olmak için yeni yenilikleri takip etmeye devam edecek.


ARTronic UPS Çözümleri için Tıklayınız



Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar