elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gerçekleşmesi Çok da Uzak Olmayan 6 Star Wars Teknolojisi

Bilim kurgu severler, bu tarzdaki filmleri izlerken, kitap ya da dergi okurken günümüz teknolojisinde de keşke bu teknolojiler olsaydı demişlerdir. Bu yazımızda günümüz teknolojisine uzak olmayan Star Wars filmindeki teknolojileri inceleyeceğiz.



A- A+
19.12.2014 tarihli yazı 7981 kez okunmuştur.
Bilim kurgu alanındaki filmler, kitaplar, dergiler, haberler ve bu alanda kullanılan teknolojiler her zaman kişilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Hâl böyle olunca mühendislik ve bilim alanında da bilim adamları ve mühendisler gerekli projeleri geliştirmeyi amaçlamışlardır. Bir kaç tane film ve bu filmlerde kullanılan teknolojilere örnek verilecek olunursa eğer, Geceleğe Dönüş 2 filminde uçan kaykaylarda kullanılan teknoloji, Iron Man filmindeki özel teknolojilerle donatılmış kostüm gibi teknoloji harikaları örnek verilebilir. Fakat bu filmlerin yanında şüphesiz favori film Star Wars filmi olmuştur.

Star Wars filminde kullanılan teknolojilerden bahsedilecek olunursa eğer ilk olarak Roll-y Droid akla gelir.

Roll-y Droid




Görsel 1: Roll-y Droid 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Uçaklar Nasıl Uçar? | 3. Bölüm
 
 
Diğer bir söyleyişle Yuvarlak Hatlı Droid şeklinde hitap edilmektedir. Küre şeklinde olarak bir futbol topunu andıran bu teknoloji çoktan internetin favorisi haline gelmiştir. İlk kez Star Wars - The Force Awakens filminde karşımıza çıkmıştır. İnternetin favorisi halinde olan bu droidin bir benzeri Tatooine gezegeninde bile bulunmasının ihtimali yoktur. Fiyatı 100$ olan Sphero adındaki robot ise hemen hemen benzer işlevlere sahip bir oyuncak robottur.

Landspeeder 




Görsel 2: Landspeeder 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Uçan Bir Bisiklet İster Miydiniz?
 
 
İlk Star Wars filmi izleyiciyle buluşana kadar bu araç fikirleri pek kullanılmıyordu. Gerçek landspeeder araçları ve lanspeeder bisikletleri filmin sahne almasıyla birlikte yeni bir heyecanın başlangıcı olmuştur. Malloy Aeronautics şirketi dünyanın ilk uçan motosikletini geliştirmek için sıkı bir çalışma yapıyor.

X-Wings 
 



Görsel 3: X-Wings 

 
 
►İlginizi Çekebilir : Çin'in Uzay Aracı Ay'da Keşfe Başladı
 
 
İlk olarak Star Wars - Yeni Bir Umut filminde kullanılmıştır. Luke Skywalker'ın Ölüm Yıldızı'nı yok etmek için kullandığı araçtır. Bu araç Star Wars'taki X-Wings'lerde kullanılan hipersonik kanatları kullanıyor. Bu kanatlar inişlerde büyük bir yarar sağlıyor. Elon Musk'ın SpaceX  projesi kapsamında üretilen Falcon 9, Star Wars'taki X-Wings kadar performanslı ve iyi değildir.

Lightsabers 
 



Görsel 4: Lightsabers 



►İlginizi Çekebilir : Hayatımıza Yön Veren Lazer Işınları
 
 
Star Wars filminin en çok sevilen ve izleyicileri en çok heyecanlandıran teknolojisidir. Kişinin kendine özgü bir ışın kılıcının olmasını kim istemez ki? Jedi Knights tarafından defalarca kullanılan ışın kılıcı, MIT ve Harward bilim adamları tarafından ışığın içindeki molekülleri somutlaştırıp, fotonları kullanarak nesne üretilmesini gerçekleştirmişlerdir.


Laser Cannons  
 



Görsel 5: Laser Cannons 



►İlginizi Çekebilir : TÜBİTAK Desteğiyle İlk Kez Yerli Lazer Silahı Geliştirilecek
   
 
Işın kılıçları şimdilik kurguda kalmış olsa dahi ışın topları (Laser Cannons) ABD'nin deniz donanmalarında aktif olarak kullanılmak üzere yerleştirilmiştir. ABD bu deniz donanmasına USS Ponce adını vermiştir. Bu teknolojiye The Laser Weapon System (LaWS) adı verilmiştir. LaWS sistemi genel olarak hava savunmalarına karşı koymak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistem uzun süre aynı noktaya sabitlenerek kullanılabiliyor.


Space Travell For All 
 



Görsel 6: Space Travel For All 

 
 
Virgin Galastic uzay aracı uzay turizmini denemek amacıyla kullanılmaya çalışılmıştı fakat talihsiz bir kaza sonucu uzay aracı düşmüştü. Eğer bu uzay aracı düşmemiş olsaydı uzay turizmi hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktı. Kaza sonucu her ne kadar umutsuzluğa kapılınılsada aslında umut verici haberler yok değil. Boening ve NASA arasında imzalanan bir anlaşma umutsuzluğa kapılınılmaması gerektiğini gösterdi. İki kurum arasında Space Adventures isimli bir uzay turizmi şirketi kuruldu ve umutlarımız tekrar yeşermiş oldu.



Kaynak :

►PopularScience

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.