elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Finepitch Serisi Karttan Karta Konnektörler

Daha akıllı, daha verimli ve daha rekabetçi tasarımlar için minimum alanda maksimum bağlantısı noktasına ihtiyaç duyuyorsanız; en doğru tercih, sinyal ve veri iletiminde 0,8 mm ve 1,27 mm pin aralıklı Finepitch serisi karttan karta konnektörler. Finepitch Serisi Karttan Karta Konnektörler hakkında tüm detaylar Phoenix Contact Türkiye'nin katkılarıyla makalede...



A- A+
22.10.2019 tarihli yazı 6529 kez okunmuştur.

 Finepitch Serisi Neden Geliştirildi?

Son yıllarda I/O’lar, PLC’ler, sensörler, frekans konvertörleri, HMI’lar vb. birçok cihaz artık daha akıllı...

Şöyle düşünün, bileşenleriyle birlikte endüstriyel elektronik cihazlar daha küçük, daha güçlü hale geldi ve bu gelişme sinyal, veri ve güç iletimi için uygun elektronik ve arabirimlerle donatma ve onları zorlu çevre koşullarına karşı koruma ihtiyacını beraberinde getirdi.
 


0.8 mm pin Aralıklı Ekranlı Karttan-Karta Konnektörler


►İlginizi ÇekebilirFonksiyonel Emniyet |Phoenix Contact


Phoenix Contact, bu ihtiyaçları karşılayabilmek için 0,8 ve 1,27 mm pin aralıklı Finepitch karttan-karta konnektör serisini geliştirdi. Her iki pin aralığı da çeşitli baskılı devre kartlarının cihaz içi bağlantısı için ideal yapıda olup, yatay ve dikey versiyonlar aracılığı ile cihaz üreticileri için yatay, dikey veya eş düzlemli PCB montajına imkan sunmakta ve böylece farklı tasarım ve uygulamalar için tasarımcıyı sınırlandırmayan elektronik yapılar sunmaktadır.



Finepitch 0.8 mm ve 1.27 mm serisi konnektörler endüstriyel elektronik cihazlarda bir çok baskılı devre kartının esnek bağlantısı için ideal çözümler sunar. Özellikle sağlam kontak sistemleri, farklı PCB düzenlemelerine ve istifleme yüksekliğine izin verirken, esnek ve modüler cihaz tasarımlarını da destekler.

Phoenix Contact bu nedenle minyatürleşme ve sahadaki zekanın modülerleşmesine yönelik eğilimi takip etmektedir. Cihaz üreticileri için en büyük avantaj, sinyallerin, verilerin ve gücün iletilmesi için test edilmiş ve güvenilir cihaz arayüzlerini tek kaynaktan elde edebilmeleri ve böylece akıllı fabrika için konum ve yerel pazar koşullarından bağımsız olarak son derece uyumlu cihazlar sunabilmeleridir.
 

Serideki tüm konnektörler 1.4 A'e ve 500 VAC'ye kadar tasarlanmış olup 12’den 80’e kadar bağlantı kutup sayısı talebine yönelik çözüm sunar. Ters polarite koruması, özellikle eşleşme sırasında temas eden kontaklara zarar gelmesini önlemek ve kullanıcının özellikle ihtiyaç duyduğu, cihazın içinde uzun süreli güvenilir bağlantı sağlamak için özellikle kompakt pin aralıklarında önemlidir. Bu nedenle, tüm karttan-karta konnektörler buna uygun olarak polarize edilir – izole muhafazanın özel geometrik yapısı dişi ve erkek konnektörlerin hatalı eşleşmesini güvenilir şekilde önler.



Ekransız Finepitch 1,27 serisi 8 ila 13,8 mm arası istifleme yükseklikleri için uygundur ve kablolu hazır montajlı dişi konnektörler sayesinde, daha büyük PCB aralıkları için kablodan karta yapılacak bağlantılar için de kullanma imkanı sunar.

Her iki ürün ailesinin çift taraflı kontakları, metallerin altın kaplı yüzeyleri üzerinde temas sağlar ve böylece 50 g'ye kadar yüksek şok etkilerinde bile her zaman optimum temas kuvveti sağlar. Dayanıklı tasarımın diğer bir avantajı: Elektromekanik stabiliteyi bozmadan 500'e kadar sök-tak işlemi mümkündür.
 

“Serinin En Önemli Özelliği Nedir?” sorusuna cevabımız:
 

"Bu boyutta daha sağlamı yok."


Sektördeki ürünleri inceleyecek olursak, hali hazırda çok sayıda çeşitli karttan-karta konnektör mevcut. Ancak bunların çoğu endüstriyel sektöre yönelik değil. Endüstriyel uygulamalar, cihazlar için çok sağlam ve dayanıklı bileşenler gerektirir. Şu an sektörde bu gerekliliklere, Phoenix Contact’tan başka cevap verebilen üretici yok. 0,8 mm pin aralığıyla Finepitch FP 0.8'den daha sağlam bir PCB konnektörü bulunmamaktadır. Phoenix Contact, bunu sağlamak üzere birçok özelliği bir araya getirdi.


Daha detaylı açıklamak gerekirse, Finepitch FP 0.8, diğer özelliklerin yanında altın kaplı çift kontağa ve güvenli veri hızına olanak sağlayan bir ekranlamaya sahiptir. Çünkü Endüstri 4.0 ve Endüstriyel Nesnelerin İnternetinde (IIoT), süreçler ağa entegre edilir ve hızlı kontrolörlerle yürütülür. Sonuç olarak, veri hızları da çok yüksektir.
 


Yüksek Tolerans Dengelemesi ve Kontakların Korunması için ScaleX Teknolojisi
 

ScaleX kontak sistemi sayesinde yanlış eşleştirmeye son!


Bu sistem, Finepitch FP 0.8 ile yaratılan gerçekten benzersiz bir satış argümanıdır. Pek çok konnektör, bıçaklı kontakların ayrı ayrı konumlandırıldığı bir çukura sahiptir. Konnektörler montaj sırasında birbirlerine doğru şekilde takılmazsa pinler bükülebilir. ScaleX teknolojisi sayesinde asla problemle °karşılaşmazsınız. Plastik muhafazalar, yanlış kullanım yoluyla herhangi bir şekilde tahribat oluşturmanın mümkün olmadığı şekilde tasarlanmıştır. Phoenix Contact daha önce yapılmayanı yaptı ve kullanıcıların çalışmasını kolaylaştırdı.
 

Genel hatlarıyla anlattığımız Fine pitch serisi ürün ailesini incelemek için aşağıdaki linki tıklayabilir ya da soru ve taleplerinizle ilgili osahin@phoenixcontact.com adresine mail atabilirsiniz.

Ürün hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 


Detaylar için aşağıdaki videoları izleyiniz.

 





Öznur Şahin

Ürün Grubu Yönetmeni / Cihaz ve Saha Bağlantı Sistemleri



     

                                                        

                   
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar