elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Dağıtımında Yazılım Ürünleri |
ABB

Enerji dağıtım operasyonel süreçlerin işlemesi ve mevcut işleyişin kontrolünde birçok farklı yazılım kullanılmaktadır. ABB enerji dağıtım sektörüne yönelik yazılımları ile izleme ve analiz etme imkanı sunmaktadır.



A- A+
15.09.2022 tarihli yazı 10046 kez okunmuştur.
Enerji dağıtımında artık enerjinin sadece kesintisiz olması değil, kalitesi de önemli bir parametre haline gelmiş durumda.

Enerji dağıtımında operasyon birimlerinde yer alan çalışanlar, şebekede yaşanan olayları izlemek ve bunlarla ilgili gerekli aksiyonları almaktan sorumludur. Örneğin; koruma rölesinin nerede tetiklendiği ve açmaya neden olan koşulların neler olduğu enerji dağıtımında süreklilik ve kalite için kritik önemdedir. ABB sunduğu yazılımlar ile kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sağlamaktadır. ABB’nin Koruma ve kontrol IED yöneticisi PCM600 ürünü izleme ve analiz imkanı sunmaktadır.

 

Koruma ve Kontrol IED Yöneticisi PCM600

PCM600, trafo merkezlerindeki akıllı elektronik cihazlar için iletişim protokollerini tanımlayan uluslararası bir standart olan IEC 61850 ile uyumludur. Gerçek sistem topolojisini yansıtan hiyerarşik model, güç sistemiyle ilgili bilgileri verimli bir şekilde görüntüleme ve düzenleme özeliğine sahiptir. PCM600, uygulama konfigürasyonu ve iletişim mühendisliği için verimli işlevsellik sağlar. Sezgisel ve iyi yapılandırılmış bir kullanıcı arayüzü ile PCM600, I/O eşleştirme ve sinyal eşleştirme için kullanımı kolay yapılandırma yetenekleri sunar.

PCM600'deki kullanıcı arayüzü, iş akışı ve IEC 61850 tabanlı veri modeli, IED'nin kendisiyle aynı felsefeye göre tasarlanmıştır ve araç ile IED'ler arasında sorunsuz ve sorunsuz entegrasyon sağlar.


 

PCM600, istasyon çapında kilitleme ve paralel transformatörlerin kontrolü için bölme ve istasyon seviyeleri arasında IEC 61850 iletişim mühendisliği ve bölmeden bölmeye GOOSE mesajlaşma olanaklarına sahiptir.

Ayarlanabilir Parametreler

PCM600'ün filtreleme işlevi, en önemli parametreleri hızlı bir şekilde görüntülemeye, değiştirmeye veya gelişmiş modda tüm parametreleri işlemeye olanak tanımaktadır.

Analiz Etme ve İzleme

PCM600 aracıyla ölçümleri ve sinyal durumlarını izleyebilirsiniz. PCM600, otomatik rapor dosyası oluşturma için bozulma bilgilerini tarar ve alır. Ayrıca, eylemleri kolaylaştırmak için raporu önceden tanımlanmış e-posta adreslerine otomatik olarak gönderebilir. Böylece röle mühendislerinin manuel veri toplama yerine bozulma analizine odaklanmalarını sağlar.

 

Koruma ve Kontrol Röleleri için Bağlantı

Orta gerilim röleleri için bağlantı paketleri, trafo merkezi otomasyonunda ikincil ekipmanın ve süreçlerinin devreye alınmasını, bakımını, servisini ve izlenmesini destekler ve kolaylaştırır.



 

Bağlantı Paketi, belirli bir koruma ve kontrol rölesi ile ilgili bir yazılım ve bilgi koleksiyonu görevi görür. Sistem ürünlerinin verimli mühendisliğine izin vermek için verilerin yanı sıra, sistem ürünleri ve araçları için röleye verimli bir şekilde bağlanmak ve etkileşim kurmak için araçlar sağlar.
 

Röle Gezgini: RXplore

RXplore mobil uygulaması, koruma rölelerinin bakımı sırasında sahada kullanım kolaylığını iyileştirmek ve üretkenliği artırmak için operatörler ve saha mühendisleri için tasarlanmıştır. Uygulama, ABB bulutuna ve seçili ABB koruma ve kontrol rölelerine, ABB izleme ve analiz cihazlarına güvenli bir bağlantı sağlar. RXplore, ABB'nin bulut hizmetinden veri indirmeyi ve sahada görselleştirme, parametreleştirme ve arıza bilgilerini paylaşmayı destekler. Rxplore uygulaması ile yapılabilecekleri şu şekilde sıralayabiliriz:



► Seçili röle için donanım ve yazılımı güncelleme
► Seçilen rölenin ayar ve parametrelerini değiştirme
► Röleden arıza bilgilerini okuma ve paylaşabilme
► Devre kesicinin durumunu kontrol etme
► Anahtarlama donanımı için ABB Ability™ Condition Monitoring'e (SWICOM) bağlanabilme
► Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz erişim ve indirme imkanı


BIM Nedir?



Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar