elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Çiftliği Geliyor

Singapur’da inşa edilecek güneş paneli çiftliği, dünyanın en büyük yüzen güneş paneli çiftliği olacak. Bu çiftliğin 2.6 GWh enerji üreteceği belirtildi. Detaylar haberimizde.



A- A+
07.08.2021 tarihli yazı 5666 kez okunmuştur.
Singapur'da, enerji alanında çalışan bir şirket olan Sunseap Group önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük yüzen güneş çiftliğini kuracak. Bir Endonezya şehri olan Batam’daki bir kıyı şeridinde hayata geçirilecek bu proje için Sunseap Group tam olarak 2 milyar dolar harcayacak. Batam şehrinin yenilenebilir enerji üretimini iki katına çıkaracak bu proje, geçtiğimiz haftanın başında Sunseap Group ve BP Batam arasında imzalanan bir sözleşmeden sonra duyuruldu. Sunseap Group, ayrıca Singapur’un kıyılarına geçmişten beri yüzen güneş panelleri kurduğunu ve bununla Singapur’un çevreci hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını açıkladı. Bir başka firma olan Sembcorp ise geçtiğimiz ay Singapur’un Tengeh bölgesine 122 bin güneş panelli bir çiftlik kurmuştu.


 

Sunseap Group’un kurucu ortağı ve baş yöneticisi olan Frank Phuan bu projenin önemi ile ilgili olarak bir açıklamasında şöyle diyor: “Bu hiper ölçekteki proje Sunseap Group için Singapur’un ilk yüzen güneş çiftliğini Johor kıyılarında kurduktan sonraki en önemli kilometre taşıdır. Biz yüzen güneş çiftliklerinin özellikle Güneydoğu Asya’daki kentleşmiş bölgelerin yenilenebilir enerji kaynaklarını arttırmaya çalışırken karşılaştığı arazi zorluklarını aşmalarında büyük rol oynayacağını düşünüyoruz.”
 

Yüzen Güneş Çiftlikleri Arazi Kısıtlamalarına Takılmıyor

Singapur tabanlı diğer enerji şirketleri de Singapur’un bir ada devleti olmasından kaynaklı zor arazi koşulları ve kısıtlı kaynakları karşısında yüzen güneş çiftlikleri çözümlerini kullanmaya başladı. Şimdi ise bu çözümleri Güneydoğu Asya’da aynı arazi zorlukları ile karşılaşan ülkelerde uygulamayı hedefliyorlar.


 


Büyük bir haber ajansı olan AFB’nin raporuna göre, Singapur tüm ülke olarak sadece Londra’nın yarısı büyüklüğünde olsa da Asya’daki en yüksek karbondioksit salınımı yapan ülkelerden birisi.

Sunseap Group, Endonezya’daki Batam şehrinde kuracağı yaklaşık 1500 hektar büyüklüğündeki yüzen güneş çiftliğinin 2.6 GWh elektrik üreteceği ve bu sayede yıllık 1.8 milyon ton karbon üretimini engelleyebileceği tahmin ediliyor. Sistemin inşaatı ise 2022 yılında başlayıp 2024 yılında sona erecek. Üretilecek enerjinin çoğu Batam şehrinde kullanılacak olsa da bir kısmının deniz altı bir kablo ile Singapur’a gönderilmesi de söz konusu olabilir.


Kaynak:


InterestingEngineering
PowerEngineeringInt
Melih Eren Genç Melih Eren Genç Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.