elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Capacitor için C |
ElektrikPort Çocuklar İçin Elektronik Eğitimi

ElektrikPort editörlerinden Hakan Çolakoğlu tarafından alt yazı çevirisi ve düzenlemesi gerçekleştirilen ElektrikPort Çocuklar İçin Elektronik Eğitimi serimizin üçüncü eğitimi olan Capacitor için "C" eğitimini izleyebilirsiniz.



A- A+
08.10.2014 tarihli yazı 7215 kez okunmuştur.
Capacitor (kapasitör) elektrik alan kullanan elektronları depolar. Kapasitörün elektronları tuttuğu iki ayrı plakası vardır. Elektronların bir plakadan diğerine hareket etmek istemesini sağlayan bir voltaj bulunur, fakat plakalar arasında bulunan yalıtkan hareket etmemelerini sağlar. Elektronlar devre oluşturmaları gerekene kadar kadar plakalar üzerinde depolanabilir. Ewald Georg von Kleist ilk kapasitörü yapan insanlardan biridir.
 

ElektrikPort Çocuklar İçin Elektronik Eğitimi serimizin devam eğitimi olan Capacitor için "C" eğitimini izleyebilirsiniz.


Çocuklarınızın elektronik hakkında temel bilgilere sahip olmasını istiyorsanız, bu yazı dizimizi çocuklarınıza okutmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede çocuklarınız hem elektronik konusunda bilinçli olacaktır hem de günlük hayatta ve okulunda faydalı olacak birçok bilgi öğrenecektir. Çocuklara eğlenceli yollarla elektronik eğitim vermek için bir çok kaynaktan yararlanılarak Elektroniğin alfabesini hazırladık. Elektronik Alfabesi boyama kitabını indirmeyi unutmayın.

 
► İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Ladyada Elektronik Alfabe Boyama Kitabı

Kaynak
 
► Adafruit

Hakan Çolakoğlu Hakan Çolakoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar