elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Ev Enerji Yönetimi ve Otomasyonu

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Akıllı Şebekeler Laboratuarında bulunan akıllı ev konsepti üzerinden gerçekleştirilen bu projede ev otomasyonu ve enerji yönetimi yapılması amaçlanmıştır.



A- A+
14.06.2016 tarihli yazı 11674 kez okunmuştur.
Akıllı Ev Nedir?

Ev teknolojileri endüstrinin birçok alanında kullanılan kontrol sistemlerinin gündelik hayata uyarlanması, ev otomasyonu da bu teknolojilerin kişiye özel ihtiyaç ve isteklere uygulanmasıdır. Akıllı Ev tanımı ise, bütün bu teknolojiler sayesinde ev sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen, onların  hayatlarını kolaylaştıran, daha güvenli, daha konforlu ve daha tasarruflu bir yaşam sunan evler için kullanılmaktadır.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Akıllı Şebekeler Laboratuarında bulunan Akıllı Ev konsepti üzerinden gerçekleştirilen bu projede ev otomasyonu ve enerji yönetimi yapılması amaçlanmıştır.
 
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Akıllı Ev Konsepti

Bu çalışma, Tübitak 2241/A Sanayi Destekli Bitirme Projeleri kapsamında desteklenmiştir.
 
Proje kapsamında kontrol edilebilen donanımlar:
 
► Akıllı Prizler
► Klima
► Televizyon
► TI Chronos Akıllı Saat
► Ip Kamera
 
 

Akıllı Prizler sayesinde anlık olarak çekilen güç miktarı ölçülüp verimli enerji algoritmaları uygulanabilmektedir. Microsoft Visual Studio C# da geliştirilen arayüz ile ev içerisindeki donanımların kontrolü sağlanabilip, güç verileri anlık olarak izlenebilmektedir.
 
Uygulamaya İlişkin Hazırlanan Video
 


 
Yazar: Oğuz Emre ÇAKIL
Yıldız Teknik Üniversitesi

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.