elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, Eve Systems'i Satın Alarak Akıllı Ev Teknolojisi Portföyünü Güçlendirdi

ABB, tüm büyük teknoloji oyuncuları tarafından desteklenen yeni akıllı ev bağlantı standardı ve kablosuz protokolü Matter and Thread'in lideri oldu.



A- A+
18.07.2023 tarihli yazı 7851 kez okunmuştur.
ABB, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Münih merkezli akıllı ev ürünleri lideri Eve Systems GmbH'yi satın aldı. Bu satın alma, ABB'yi akıllı ev ürünlerinde lider konumuna getirecek. Eve Systems’in yenileme/güçlendirme pazarına özel olarak tasarlanmış tüketiciye yönelik geniş tamamlayıcı ürün yelpazesi ABB'nin güvenli, akıllı ve enerji verimli evler ve binalar sunmasını hızlandıracak. İşlemin finansal koşulları açıklanmadı.



Bu satın alma, tüketicilerin enerji verimliliğine olan ilgisinin artması ve binaların küresel karbon emisyonlarının neredeyse yüzde 40'ını oluşturması nedeniyle yetkililerin mevcut bina stokunun güçlendirilmesini teşvik etmek istemesi nedeniyle akıllı ev teknolojisine olan talebin artması sonucu gerçekleşti.

1999 yılında kurulan Eve Systems, geniş bir ev otomasyonu, enerji yönetimi, güvenlik ve izleme cihazları yelpazesini içeren akıllı ev ürünlerinde kullanıcı deneyimi ve kalitesi konusunda önde gelen bir itibara sahip. Yaklaşık 50 çalışanı ile Eve, Thread kablosuz teknolojisi aracılığıyla akıllı ev ürünlerinin üretici ve kullanıcı işletim sisteminden bağımsız olarak tamamen birlikte çalışabilir olmasını sağlayan yeni Matter bağlantı standardının da öncüsü. Enerji verimliliğini destekleyen ürünlere yönelik artan tüketici talebini karşılayan Eve'in tüketici ürünlerinin yarısından fazlası, evlere enerji yönetimi konusunda yardımcı oluyor.



ABB Elektrifikasyon Akıllı Binalar Bölüm Başkanı Mike Mustapha şunları söyledi: "Odak noktamız, küresel müşterilerimiz için en iyi ve en kapsamlı akıllı teknoloji ve inovasyon sağlayıcısı olmaktır. Eve'in lider olduğu Matter and Thread, akıllı ev teknolojisinin benimsenmesi için ezber bozan bir gelişme. Farklı cihaz ve hizmetlerin kusursuz, sezgisel ve güvenli bir şekilde entegre olmasını sağlayarak insanların enerjilerini ve çevrelerini rahat ve güvenli bir şekilde yönetmelerini mümkün kılıyor. Bu, sektör için heyecan verici bir büyüme noktası ve bu satın alma akıllı binalar taahhüdümüzü doğrudan tüketiciye taşıyor."

Eve CEO'su Jerome Gackel şunları söyledi: "Mirasımıza, inovasyon hızımıza ve markamıza dayanarak, Eve'i küresel bir lider olarak büyütmeye devam etmek için tutkumuzu, çevikliğimizi ve deneyimimizi ABB'nin uluslararası kalibresi, itibarı ve uzmanlığıyla birleştireceğiz. Binaları daha da akıllı hale getirme yolculuğu daha yeni başladı ve potansiyelinin tam olarak gerçekleştiğini göreceğim için herkes kadar heyecanlıyım."

 
İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri
 

Eve'in Kurucusu Markus Fest şunları söyledi: "Eve Systems'daki ekiplerimiz, önemli zorlukları ilk hamle avantajıyla çözerek akıllı ev teknolojisindeki yenilikçi statümüzü kazanmak için çok çalıştı. Matter ve Thread teknolojisi ve protokollerini geliştirmek ve kullanmak için teknoloji topluluğuyla yakın iş birliği içinde çalıştık. Bu satın alma, şimdiye kadarki başarılarımızın bir kanıtıdır."

Bina stokunun yenilenmesine yönelik talep arttıkça büyümesi hızlanan akıllı ev teknolojisi pazarında ABB'nin Eve’i satın alması, daha fazla konfor, rahatlık ve artan enerji verimliliği ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir ilerleme özelliği taşıyor. Satın alma, Eve Systems'in ABB Elektrifikasyon'un Akıllı Binalar Bölümü bünyesindeki Bina ve Ev Otomasyon Çözümleri portföyünde bağımsız olarak işletilen bir marka haline gelmesiyle hemen yürürlüğe girdi.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.