elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Açık Kaynaklı 5 Ev Otomasyon Sistemi

Teknolojinin gelişmesiyle beraber cihazlar evlerimize kadar girmekle kalmamış evlerimizi yönetmeye de başlamıştır. Bu yazımızda sizler için açık kaynak kodlu 5 Ev Otomasyon Sistemini derledik.



A- A+
01.04.2016 tarihli yazı 15026 kez okunmuştur.
Internet of Things sadece bir kelime grubu değil, hızla büyüyen bir gerçeklik. Tabi bu gerçeklikle birlikte evlerimizi otomatikleştirmeye, izlemeye ve korumaya yardımcı olan sayıları sürekli artan cihazlarla birlikte evlerimizin yönetimi de parmaklarımızın ucunda. Piyasada, ev sinema sistemi entegre edebilecek, hırsızlara, yangınlara ve diğer kötü olaylara karşı evi koruyacak, enerji kullanımını azaltacak veya ışıkları kontrol edecek emrinize amade sayısız cihaz bulunmakta.
 

 


Peki buzdolabının bile akıllandığı bir çağda, dolapta neyin bittiğini sadece telefona bakarak öğrenmek istemez misiniz?

İşte sizler için derlediğimiz Açık Kaynak 5 Ev Otomasyon Sistemi


 

Calaos



Calaos, sunucu uygulaması içeren, dokunmatik arayüze, web uygulaması ve Android, iOS mobil uygulamalarına sahip, önceden yapılandırılmış Linux işletim sistemi altında çalışacak şekilde, full donanım bir ev otomasyon sistemi olarak tasarlanmıştır. Wago PLC, Raspberry Pi, Zodianet's ZiBASE, Cubieboard, Squeezebox, CCTV ve daha birçok platformu destekler.



Kaynak kodlarını burada, GPL lisansını da burada bulabilirsiniz.

 

Domoticz



İlginizi Çekebilir: Akıllı Evler ve Güvenlik Riskleri


Domoticz; sıcaklık, yağmur, UV, gaz, su ve daha birçok sensörün veya sayacın, ışıkların ve anahtarların konfigüre edildiği ve izlenebildiği bir ev otomasyon sistemidir. HTML5 ile tasarlanan sistem hem masaüstü tarayıcıları ile hem de akıllı telefonlar ve Raspberry Pi gibi hafif ve düşük güçte birçok cihazda da çalışabilme özelliğine sahip.

Kaynak kodlarını burada, GPL lisansını da burada bulabilirsiniz.

 

Home Assistant



Güneş battığında ya da akşam eve girerken ışıklarınızın otomatik yanmasını ister misiniz? Ya da tek bir mesajla evdeki ışıkları kapatmayı? Bunu sadece ışık olarak görmeyin, evdeki bütün cihazlara bağlanabilirsiniz. Arduino, Google Cast, Philips Hue, Amazon Echo, MySensors ve daha birçok platformu destekleyen Home Assistant, Python 3 üzerinde çalışan bir açık kaynaklı ev otomasyon sistemidir.




Kaynak kodlarını burada, MIT lisansını da burada bulabilirsiniz.

 

OpenHAB



OpenHAB (Open Home Automation Bus), geniş kullanıcı kitlesi, fazlasıyla cihazı desteklemesi ve kolay entegre olabilmesi ile açık kaynak meraklıları arasında belki de en çok bilinen ev otomasyon sistemidir. Java ile yazılan OpenHAB, işletim sistemleri arasında taşınabilir ve Raspberry Pi üzerinde de rahatlıkla çalışabilir. Yüzlerce cihazı desteklemesinin yanında geliştiricilere de kendi cihazlarını veya eklentilerini sisteme kolayca ekleme fırsatı da sunuyor. Aynı zamanda eviniz için kendi arayüzünüzü de tasarlayabiliyorsunuz.

Kaynak kodlarını burada, Eclipse lisansını da burada bulabilirsiniz.


 

OpenMotics



OpenMotics, detaylı güç ölçümü, çok bölgeli ısıtma, otomatik eylemler ve modlar, sensör girişi, açık kaynak donanım ve yazılım entegresi ve çok daha fazlasını sunan bir ev otomasyon sistemidir. Diğer birçok sistemden farklı olarak OpenMotics, kablolu bir çözüm üzerinden gitmiş. Açık kaynak yazılım kullanan sistem kurulumda ise kablo için ücret gerektiriyor.

Kaynak kodlarını burada, GPL lisansını da burada bulabilirsiniz.

Tabi ki hepsi bu kadar değil. Daha birçok otomasyon ve açık kaynak meraklısı ev otomasyon sistemlerine farklı bakış açıları getirmiş. LinuxMCE, PiDome, MisterHouse ve smarthomatic de ev otomasyon sistemlerine örnek olarak verilebilir.

Peki, ev otomasyon sistemini bilen ve kullanmayı düşünen veya halen kullanmakta olan siz değerli kullanıcılarımızın bu sistemi kullanmak isteyenlere önerileri neler? Hangi sistem veya cihazlar bu iş için ideal veya ideale yakın?


Kaynak:


► OpenSource
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.