elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

450 kW’lık Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuruldu!

Dünyanın en iyi otomobil üreticilerinden olan BMW ve Porsche güçlerini birleştirerek ve Avrupa’nın önde gelen şirketleriyle 450 kW’lık hızlı şarj sistemini geliştirdi. Detaylar yazımızda.



A- A+
16.12.2018 tarihli yazı 7167 kez okunmuştur.
Elektrikli araçları hızlı ve güçlü bir sistemle şarj etmek amacıyla Avrupa’nın dev firmaları Porsche, BMW ve Siemens ortaklığıyla hayata geçirildi. Hollanda kaynaklı iki şirketin de destek verdiği bu projeye Alman hükümeti 8 milyon avroluk bir bütçe ayırdı. “Fastcharge" adlı proje Almanya'nın ilk yüksek hızlı şarj ağı olma özelliğinin yanında bir devrim niteliğinde olan 3 dakikada 100 km yapabileceği iddiasını taşıyor.

Fastcharge ünitesi yaklaşık 450 kW gücünde çalışıyor ve aracın 100 km yol yapabilmesi için gereken şarjı sadece 3 dakika içinde temin edebiliyor. Yapılan testlerde şarj ünitesinin BMW i3'ün %10’luk şarj seviyesini %80 seviyesine 15 dakikada çıkardığı, Porsche modelde ise sadece 3 dakikalık şarj ile 100 km menzil yapmasına olanak sağladığı görüldü. Bu çalışmaların sonuçları da yeni 
şarj ünitesinin daha önceki ünitelere göre yaklaşık 8-9 kat daha hızlı bir hizmet sunmaya hazır olduğunu gösterdi.
 


İlginizi Çekebilir:Türkiye’de elektrikli araç şarj üniteleri kurulacak!

 
Fastcharge 450 kW kapasite ile çalışması bütün araçları aynı kapasitede şarj edeceği anlamına gelmiyor yani her aracın modeline göre uygun seviyelerde şarj olanağı sağlıyor. Örneğin Porsche Taycan modelini 450 kW ile şarj edilebilirken, elektrikli araçlar piyasasının en yenisi olan Audi e-tron SUV ile Jaguar I-Pace sadece 150 kW güç ile şarj edilebilecek.

 



İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Özellikleri

 
Yeni şarj ünitelerini deneme amaçlı olarak Almanya’da 1 adet hızlı şarj istasyonu kuruldu. Hala deneme aşamasında olan sistemde çalışmalarına devam eden Porsche ve BMW otomobilleri istenen verimi almaları halinde bu araçları şarj etmek benzin istasyonundan benzin almak kadar hızlı ve yaygın hale gelecek.




Kaynak:

IEEE Spectrum


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.