elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcı ile Jet Motoru Üretildi!

Son dönemlerde popüler olan makineleşmiş üretim tekniklerini daha da pratik hale getiren 3D yazıcılar ile bu sefer jet motoru üretildi.Detaylar haberimizde.



A- A+
12.03.2015 tarihli yazı 11277 kez okunmuştur.
Son dönemlerde popüler olan makineleşmiş  üretim tekniklerini daha da pratik hale getiren 3D yazıcılar ile silah, hatta ev gibi ilginç yapılar daha önceden üretildi.Bu kez üretilen jet motoru, ilk kez Avustralya’nın Geelong kentinde düzenlenen Avustralya Uluslararası Havacılık Fuarı (Airshow) 2015’te sergilendi. Fuarı gezenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan jet motoru, havacılık sektörünün dev kuruluşları Boeing ve Airbus’ın da dikkatini çekti.
 

Daha Az Yakıt Kullanıyor

3D yazıcının en önemli özelliği olan üretimde hızı ile daha kısa sürede üretilen motor, aynı zamanda diğer emsallerine göre daha az yakıt kullanan ve daha hafif olan bir jet motoru özelliğine de  sahip. Dünyanın ilk üç boyutlu baskı teknolojisiyle üretilmiş jet motorunu yapan ekibin başındaki hafif metaller alanında uzman Profesör Xinhua Wu, buluşları hakkında bilgi verdi.Profesör Wu, Avustralyalı bilim insanlarının elde ettiği başarının havacılık sektörü açısından  önemli olduğuna dikkat çekerek, "Endüstri açısından iki yönden önemli. Bunlardan ilki üç boyutlu baskı yapmanın hacmini ve sınırını anlamak. İkincisi ise başarılı olma durumunda uçak motoru gelişimi için gerekli süreyi bariz bir şekilde kısaltabiliriz" dedi.
 



İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcı ile Çamurdan Ev

 
Wu, "Geleneksel bir motoru tasarlamak, son haline kadar geliştirmek ve onu test sürecinden başarı ile çıkarmak uzun yıllar sürerdi. Bunu 3D yazıcı kullanarak birkaç sene içerisinde yapabilmemiz mümkün. Bu durumda da süreç 10 kat daha hızlı olacak. Kapasite olarakta biz diğer üretilenlerin kapasitesini yakalamaya çalışıyoruz" diye konuştu.



Kaynak:
 
►globalresearch.com

ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.